d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Mostanában többek között egy két gyermekes család tervein dolgozom. A megbízás érdekessége, hogy a tervek megrendelői kérésre nem 3D-ben készülnek, hanem 2 dimenziós fotómontázsok formájában.
A gyerekrészleg már elkészült, most terveződik a nappali-konyha-étkező szekció és ha az is kész van, akkor az előszoba, lépcsőház, emeleti folyosó kerül sorra.
Amint már a gyerekszobás bejegyzéseinknél is említettük, a gyerekszobákat nem kell minden áron a lakás többi részéhez hangolni, ezért is merem megmutatni őket hamarabb, az összes többi közösségi tér elkészülte előtt.
A nagyobbik fiúcska kérésére az ő szobájának domináns színe a zöld, kisöccséének pedig a kék szín lesz.

A szobák további érdekessége, hogy a kék szobának falain található Quattro Mobiliben kapható Kocka elnevezésű polcok kivételével minden az IKEA-ból van, kivétel természetesen a burkolat, az ajtó (e kettő már adottság), a tapéta és a festék. A szobákban jelenleg sincs sötétítő függöny, így ezt a kiadást a tervezett állapotokon is megspóroltuk és a függönyök árát egyéb dolgokra költöttük.

A zöld szobában a szíves függöny és a krokodilos szőnyeg már adott, ezért emiatt a zöldön kívül pirosat használtam a tervezés során. Az ajtóval szemközti beugróban egy kuckószerű ágy került kialakításra nagyfiús dinós tapétával. Az ággyal szemközti falra krétafestéket terveztem, elé pedig függőszéket. A szoba berendezése mind játszásra, mind tanulásra, mind tárolásra végül pedig vendég barátok fogadására is alkalmas. Ezeken kívül pedig a kis öcsi is bármikor átugorhat a bátyjához, mert van elegendő hely a közös játékhoz. Ha a krokodilos tükör alatti ágyneműtartó helyett asztal elemet teszünk, akkor a két fiú együtt tud alkotni is, mindenki a saját asztalnál.

A kék szoba a kisebbik fiúé, ezért színeiben vidámabb, több a játéktároló és a falra falmatrica is került a kedvenc munkagépekkel a Vászonkép-poszter-falmatrica webáruházból. Itt már eredendően betervezésre került a kisebb és nagyobb méretű asztal, hiszen ez a napfényesebb szoba, így itt is ideális helye lehet a 2 fiúnak a közös alkotásra, később akár a közös tanulásra is.

"/>
süti beállítások módosítása