d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

A keddi napon igen sok minden történt az átépítésen. Egyrészt most már nagyon fel kell pörögjenek az események, hogy rövid időn belül költözhető legyen a lakás, másrészt pedig szűk egy hétig nem voltam, így a dokumentálással is elmaradtam, ezért a sok kép, amit ma mutatok majd.  (A látványterveket itt találjátok.)

1. Kint járt a DUALGLASS embere és méretet vett a szép nagy fürdőszoba tükörről, illetve annak helyéről. Sajnos kiderült, hogy a mozaik, ami a tükör alatt lesz túl kicsi vastagsággal bír, ezért a felette lévő szakaszt vissza kell csiszolni, hogy síkba kerülhessen a mozaik és a tükör. Sajnos nem találtam rá embert, aki ezt megtegye, így a burkolók helyett (levonulás előtt jó lett volna, ha levédik a munkájukat) levédtem a csempét impregnált takaró papírral, hogy másnap nekieshessek majd egy spaklival. Megkapirgáltuk, nem lesz haladós a történet. A letakarás előtt próbáltam felmosni, de elég esélytelen volt...

2. A fürdőszobában még annyi történt, hogy a bal oldalra felkerült a középső perforált gipszkarton darab. Ezen keresztül szellőzik is a cirkó és szerelőnyílásnak is elegendő. Sajnos mögötte még nincs glettelve és festve a fal, de a kartonosok csak ma vannak, így elkészítették a dobozt és a festő majd lecsavarozza és vissza, miután elkészült.

3. A légkondisok szerelőfészkeit szögletesítették a villanyos kollégák, hogy könnyebb legyen majd befoltozni. Ezen kívül variáltak valamit a hűtőközeggel és a nyomással is, de ezt nem tudtam követni. :-)

4. Megérkezett az első olyan kolléga is, aki pár laza mozdulattal kérés nélkül besörözött és becigizett a lakásba. Mikor egy hét távollét után megérkeztem, a bemutatkozás utáni mondatom kulturáltan csak annyi volt, hogy ezentúl az udvaron hódoljon fertelmes szokásainak és azonnal szedje fel a földről a csikkeit is. Ez egy nem dohányzó család nem dohányzó otthona és egyébként is a munkahelyeken tilos most már dohányozni, és ez most itt egy munkahely kérem szépen.

5. A festő úrral próbáltunk törtfehéret kikeverni. Ő belehajított fél pasztilla feketét a vödörbe, bár én megelégedtem volna egy körömnyivel is. A falra festettünk fehér és "törtfehér" mintát is. A végeredmény önmagáért beszél, egy pöttyet szürke lett a fehér festék mellett. Ezentúl ez a szürke kerül másik 3 fehér festékes vödörbe harmadolás után.

6. A gipszkartonosok pár molekulát még levéstek az "exvasbetonboltívből", így 25 cm-re jön le a doboz kartonozás után. Gondolkodtunk a tulajdonosokkal álmennyezet ki-be ugráson, de most itt nem akartunk semmi áltrendi dolgot, így az egyszerű álmennyezet mellett döntöttünk végül süllyesztett lámpákkal. A doboz eleje, homloklapja fával lesz burkolva, mint mellette az előszobaszekrény, így szándékosnak fog tűnni a szükségmegoldás. Az álmennyezet elmegy egészen hátra, a gardróbba is, így ott egy nagyobb, szélesebb 2 toló ajtós szekrény lehet majd, aminek jobb oldali, 80 cm-es darabja egy teljes alakos tükör lesz.

7. A bordákat úgy helyeztük el, hogy a lámpákat be lehessen tenni a helyükre gond nélkül. Még a villany nincs odahúzva, de ami késik, nem múlik. Egész csinos lett a végeredmény, amit mms-ben elküldtem Apukának, ahonnan pozitív visszajelzés jött. Este pedig otthon összefutottunk Anyukával, akinek a fotót mutattam meg és ő is igen örült a végeredménynek. Megnyugodhattam tiszta erőből.

8. Aminek viszont már nem tudtunk örülni: Macsali Zsolttól délután kölcsönkaptam egy laminált munkalap katalógust, de egy szín sem tetszett sem nekem, sem Anyukának. Azért hazavitte Apukához a katalógust, de az ő szeme sem ragyogott fel egyik mintánál sem sajnos. Holnap ez a téma még folytatódni fog, mert munkalap kell, ez nem kérdés.

9. A gombos fal továbbra is készül és készül és készül... Semmiképp sem szeretnénk, hogy az illesztések látszódjanak, így egymást követik a csiszolások, fújások, csiszolások, fújások...

10. A festő úr gondolt egy nagyot és mivel a radiátorok mögött is illik kifesteni, így leszerelte őket egy laza mozdulattal. Mikor leemelte a készülékeket, ronda fekete cucc folyt ki belőlük. A gépész, aki most nem tudott segítségünkre sietni, telefonon navigált. A fekete trutymó állítólag tök normális. A kioldódó acél okozza. Azért egy átmosást csinál majd felszerelésnél, beköltözés előtt. Amikor meg nem fekete szmötyi folyt a radiátorokból, akkor víz a csövekből és vagy odaért a kolléga a vödrökkel vagy nem. Reméljük ebből nem lesz gond és hamar megszárad minden, mert jövő héten padloponoznánk és letennénk ragasztva a fapadlót.

11. Az egyik korábbi posztban emlegetett nappali mennyezeti tőcsavarokból a hozzánk legközelebbit egyszer már majdnem sikerült lenyesni onnan, de beletört a flex és fejbe somta a festőt, így ma komoly álarccal állt neki befejezni a műveletet. A másik kettő ott marad, a lépcső faburkolatát futtatjuk majd rájuk.

12. És ha már flexeltünk, akkor nekiestünk a konyhai szellőzőcsőnek is, hogy teljesen falsíkban legyen, szebben körbefesthessük és a szellőzőrács se álljon majd el.

13. Továbbá a festők tovább vakoltak és gletteltek és vakoltak és gletteltek...

14. A gyerekszobában helyére került végre az új légkondik konzolja is.

Ha tetszett a bejegyzés, legközelebb is tarts velem!

A bevezető részt itt olvashatod:

Egy budapesti lakás újragondolása

A többi nap eseményeit pedig itt:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

"/>
süti beállítások módosítása