d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Lassan véget ér a miniszabi, így újra lesz időm rendszeresen posztolni az átépítést (a látványterveket itt láthatjátok). A helyszínen ugyan nem lehettem ott, de a képek jöttek menetrend szerint a mesterektől és a tulajdonosoktól. Most jöjjön egy összefoglaló a múlt hét eseményeiről.

1. A légkondisok a BSA duo-tól kihagyhatatlan ajánlattal álltak elő, így az egyetlen olyan dolog, ami terveink szerint nem lett volna kicserélve, mégis ki lesz. A szebb, dizájnosabb, laposabb és főleg hatékonyabb (kínai) légkondik felülete olyan, mint a kagylóhéj. Komolyan mondom nagyon szépek, ellentétben a régiekkel nagyon jól passzolnak majd az új dizánjba. Mivel ezek az új készülékek és a kültéri egység is sokkal hatékonyabbak, így a közlekedőben lévő átkerülhet a gyerekszobába, az étkezőben lévő pedig le tudja majd hűteni a közlekedőt és a hálószobát is. Ehhez viszont nem tudtuk a mennyezetbe vésni a csöveket, így egy 20 cm-es álmennyezet lesz a közlekedőben, amiből nem magasfényű kockalámpák fognak lógni, hanem süllyesztettek foglalnak majd helyet benne. A gyerekszoba falán találtunk egy kisebbfajta púpot az ajtó feletti részen, így a konzolt felhelyezését szokás szerint vésés előzte meg.

2. A burkoló kolléga szép munkát végzett a wc-ben, még mindig jó érzés benézni, főleg, hogy valami végre épül, nem bomlik...

3. A fürdőszoba nem kevésbé szépen halad, a héten bekerült a kád is a helyére. Bár a munkálatok most 2 hétre leálltak, mert az előző bejegyzésben említettekkel ellentétben mégis kivárjuk a sötétbarna fugát, a raktáron lévő középszürke pedig visszamegy a MAPEI-be. A takart részek is ki lettek sajnos fugázva egytől egyig a távollétemben, így történhetett, hogy most rendelni kellett még 1-2 doboz mozaik csempét, de az is itt lesz, mikorra a fuga. A kád a nagylátószögű objektív miatt úgy néz ki, mint egy ülőkád, pedig higgyétek el, hogy 170 cm hosszú. A tulajdonosok is megriadtak a fotók láttán, mert azt hitték, hogy valami nagyon fura dolog történik a fürdőjükkel, emiatt elmentek gyorsan megnézni személyesen a lakást és rájöttek, hogy a fürdő még mindig olyan pici, mint volt, és nem nőtt meg furán, nem lesz nagyobb, csak dizájnosabb. A villámlátogatás során derült fény az új légkondikra, mint meglepetésre is. A tulajdonos hölgy nem tudott róluk, köszönhetően többek között annak, hogy mindenki, köztük én is, hallgattunk, mint a sír. A blogon is ezért tettem fel csak most a fényképét a kis csinosnak. :-)

4. A burkoló a régi 60-as évekbeli szellőző résre méretre igazított egy korszerű fémrácsot, amit a közlekedő felől álmennyezet takar majd, annak alján lesz a kiszellőzése.

5. A gardrób falán kőkori graffitik kezdtek el szaporodni. Várom már a festést, hogy ezek is eltűnjenek majd a millió vésésnyommal egyetemben.

6. Végül pár nagylátószöggel készült pillanatkép a lakás nagyjából jelenlegi állapotáról (az elmúlt napokról még nincs fotóanyagom).

GYEREKSZOBA:

HÁLÓSZOBA:

NAPPALI:

KONYHA-ÉTKEZŐ:

ELŐTÉR:

Ha tetszett a bejegyzés, legközelebb is tarts velem!

A bevezető részt itt olvashatod:

Egy budapesti lakás újragondolása

A többi nap eseményeit pedig itt:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

"/>
süti beállítások módosítása