d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

A minap szó érte a ház elejét, hogy az átalakítós posztokba ne toldozgassam meg a különböző szakmák egyedeit birtokos jelzőkkel, úgy mint festőink, burkolóink..., mert ez olyan  rubintnorbisan visszatetsző, így okulva a kritikából ezentúl úgy fogok fogalmazni, hogy "Józsi a burkoló, és Oleg a burkolósegéd...", persze álnevekkel és álarcokkal a személyiségi jogok védelme érdekében. Na jó, őket tényleg így hívják. Szóval maradjunk annál, hogy "a festő, a burkoló...". Reméljük ez nem lesz schobertrékás.
Ennél a kis bevezetőnél viszont sokkal fontosabb, hogy mit műveltünk ma az építkezésen (melynek terveit itt láthatjátok).
Igen, jól látjátok egyre inkább építkezés és nem átépítés. A bejegyzésben olvashatjátok majd, hogy ma milyen probléma írta át a terveinket.

1. Tegnap a villanyszerelők sokáig maradtak, így csak ma tudtam lefotózni a gyönyörű vájatokat a falakban. A "gabonakörök" a falakon azt jelzik, hogy a 3-as csoportokba rendezett LED szalaggal világító magasfényűre festett fali korongjaink kiállásai hova kerüljenek.

2. A falpanelek felrakása után - amit az első képe nyomokban láthattok - a Stukátor Bt. oszlopos tagjai egy kupacba rendezték a megmaradt szállítószerkezeteket egy félreeső helyen, majd elkezdték a gipszkartonba süllyeszthető csík világításunk szerkezetét előállítani a leendő fürdőszoba tükör fölé. A lámpa pöti balesetet szenvedett, de semmi vész, van helyette cseredarab. Probléma elhárítva. Pénteken folytatódik a menet zöld páraálló gipszkartonnal, és az új lámpával.

3. Tegnap a burkolók által létrehozott impozáns wc hátfalat nem fotóztam le, mert eltakarta folyton egy széles hát, de ma már meg tudtam örökíteni. Azóta vágtunk rá egy lyukat a jobb felső sarokban, mert a szellőzést mindenképpen biztosítani kell a helyiségben. Holnap ígérem, lyukasan is lefotózom majd, jó?

4. Megkezdődött a fürdőszoba aljzatolása is és a vakolat visszapótlása a falon. Holnap elkészül és ezután kell nekik pár nap, hogy kiszáradjanak. A 6 cm-es válaszfalak egy az egyben kizuhantak a gépészet átalakítások helyein, ezeken a részeken kis Ytong darabokkal kipótoltuk a réseket. Majd mikor ezzel készen voltunk, elkezdtük felverni a csempét az előszobában, mert pár helyen lobog, így ezeken a részeken nem lehetett volna ragasztással letenni a fapadlót. Az első csempe felpattintásakor kiderült viszont, hogy a csempét nem ragasztották, hanem misungba rakták, erre viszont tilos ragasztani. A lobogó csempékre kerülő fapadló még jobban lobogna, mint a csempe és károsodna is a mozgástól a melegburkolatunk, ezért taktikát váltottunk. Holnap az egészet 4 ember felszedi misunggal egyetemben és ha minden simán megy, akkor 2 réteg OSB-vel hozzuk össze újra a szintet. Sajnos most nem lenne idő megvárni, míg kiszáradna a beton, különben nem tud a család sulira beköltözni, így mindenképpen a száraz technológia tűnik az egyetlen jó megoldásnak. Holnap reggel azért még elmerengünk felette, ha felbontottuk egy nagyobb darabon a padlót, de bízzunk benne, hogy ez az OSB-s balhé célravezető lesz.

5. Mikor eljöttem, már az utcán hallottam, hogy az ominózus vasbeton boltívek bontása megkezdődött. Zengett a lakótelep, a tulaj ezt a hírt meghallva úgy döntött, hogy aznap inkább még sem megy ki megnézni a lakást. Hadd pihenjék ki a zajokat a szomszédok. :-)

Ha tetszett a bejegyzés, holnap is tarts velem!

A bevezető részt itt olvashatod:

Egy budapesti lakás újragondolása

A többi nap eseményeit pedig itt:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

"/>
süti beállítások módosítása