d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Megint egy újabb nap az átépítésen. Szépen haladunk. Ha minden nap legalább 2 szakma jelen lesz, ahogy terveztem, még a végén készen is leszünk (pár dolog kivételével, aminek beérkezési ideje 6-8 hét, amiből még csak 2-3 telt el a rendelés óta).

1. A pénteken elkészült szép lépcső betonja szépen szárad.

2. megérkeztek a fürdőszoba tükröt megvilágító beépíthető mennyezeti lámpák is.

3. Az előző bejegyzésben emlegettem a burkolatot, most meg is mutatom. Ez lesz a wc-ben és a fürdőszobában bézs, antracit és a mozaik csempe között csillámos antracit kerapoxi fugával. A fotók nem valami jók. A csempe igazából kissé selymes, fényes felületű, rusztikus textúrájú.

4. A nap fénypontja a gyerekszoba falpanele! Nagyon szépek. 28 darab falpanel fogja díszíteni a gyerekszoba egyik falát. A falpanel fehér lesz pink, narancssárga és sárga gombokkal. A falpaneleknek tökéletesen sík aljzat kell, így a régi (szomszéd felé hangszigetelt) falat lebontottuk, helyette új, sík felületű fal készül köszönhetően a Stukátor Bt.-nek. A régi padlóra újat fogunk ragasztani, így a szerkezet nézet és metszet rajzát rögtönözve felvázoltam a fiúknak a falra ácscerkával, hogy az új padlóval és új szegőléccel minden szépen a helyére kerüljön. Az új szegőlécre azért van szükség a falpanel alján is, mert felmosásnál a fehér falfestékkel lefújt panelek koszolódnának.

5. Végül, de nem utolsó sorban igen kellemes meglepetés ért a légkondis csapat (BSA DUO Kft.) személyeiben. Nekik nem lehetett valami jó, mert ahogy jöttek, egyből ki akartak ugrani az ablakon. Na jó. Csak megnézték a kültéri egységet, mert az egyik beltérit le kellett szereljük és ehhez le kellett ereszteni a hűtőközeget. Sikerült végül kitalálnunk, hogy oldjuk meg, hogy a fürdőszoba mennyezetig csempézhető legyen, mert el fogjuk tudni rejteni a 6 cm-es falban a légkondi csöveit kívül és belül. Ha szerencsénk van, az összes légkondi falon kívül menő csövei a falba kerülnek, így sokkal esztétikusabb lesz a végeredmény. Legvégül pedig a régen falon kívül futó légkondi cseppentő is be lett vésve a falba, így nem fog éktelenkedni az sem a gyönyörű csempénken.

6.

Ha tetszett a bejegyzés, holnap is tarts velem!

A bevezető részt itt olvashatod:

Egy budapesti lakás újragondolása

A többi nap eseményeit pedig itt:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

"/>
süti beállítások módosítása