d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Aprócska lemaradásban vagyok az átépítésünkkel kapcsolatban. (Aki nem tudná miről van szó, itt megnézheti.) A lemaradás miatt most egyszerre 2 napot pótolok be, mégpedig a csütörtököt és pénteket. Ugyan kevés szakma volt most jelen, de a változás ennek ellenére végre látványos.

CSÜTÖRTÖK:

1. A napot a Max cityben kezdtem. Mivel még mindig nem volt megrendelve munkalap sehonnan, egy utolsó erőtlen kísérletet tettem rá, hogy megnézzek egy "szerelempultot" a TH design üzletében. Álomszép Silestone munkapultról van szó, szürkés barnás antracit színű rengeteg helyes fémcsillanással. Aztán megkérdeztem az árát, ami pont 2x annyi, mint eddig a legdrágább befutó Technistone és számos akril felület, úgy mint Corian, Staron és társai.

2. Próbáltam ágytakarót is varratni a szülői hálóba, mert boltban ezüst színűt egyelőre nem találok, de az anyaggal, béléssel, hátlappal, varrással együtt egy takaró 50-60.000.- lett volna sajnos. Marad ez is álom.

3. Majd elmentem megnézni azt is, hogyan készülnek lámpatesteink. Egy nagy doboz világítós LED korongot pénteken meg is kaptunk, a többi lámpa folyamatban van, mint a mellékelt képek is mutatják. Az első képen az étkező lámpa, az utolsón a gyerek mennyezetiek, a középsőn az összes többi helyiség lámpái vannak.

4. Kiszállította a Triparkett a fapadlót. Előző nap távozásom után érkezett, és így én most szembesültem vele először. Az összes dobozban fejjel lefelé voltak a szálak, így csak egy dobozt néztem meg. Első látásra jónak tűnt a padló, de másnap kiderült, hogy nagy baj van a rendelésünkkel. Annyit elöljáróban azért elmondok, hogy egy modern, szinte minimál lakásba szerettünk volna homogén hatású, világos, szürkés drappos, enyhén erezett padlót. Minden esetre sajnos a Rustic feliratból lehet sejteni, mi a gond a tétellel, na de erről majd később...

5. A padlóköteg a másik irányból és a glettelés a háttérben tiszta erőből. A padlóból és a glettelésből jutott a hálószobába is bőven.

6. Végre bevakolódott a tv rusztikus (ha már témánál vagyunk) kábelcsatornája.

7. Glettelés, glettelés, glettelés...

8. Újabb próbák a törtfehér falainkhoz.

9. Az új helyre került villanydoboz környéke is. Sajnos a riasztó zsinórja eközben balesetet szenvedett, de hát milyen átépítés lenne ez, ha nem jönne közbe semmi probléma? (Emiatt azóta a bevakolt kötődoboz természetesen újra szabad...) Az egyetlen villanyos bakit is kijavították a villanyos kollégák. Amellett, hogy egy hétig nem voltam felügyelni, ez igen kevés tévedés, ráadásul ezt is 2 perc alatt korrigálták, hiszen csak 40 cm-rel kellett visszakaparni a mennyezeti kiállást a fal felé.

10. A légkondisok alpinos munkatárs hiányában e hét keddig szépen levonultak, így a glettelés néhány helyen még várat magára.

11. A gombos díszfalunk még mindig készülgetett. Vettem a fiúknak 3.000.-ért szuper kis rövid szőrű hengereket (a felső kis borzas helyett), hogy ne legyen túl rücskös a fal, de ahogy a fiúk fogalmaztak: -Ez f@szság! A kérdésemre, hogy miért, csak az volt a válasz, hogy a találkozások elfedésére pont a hosszú szőrű ecset jó, de végül meggyőztem őket, hogy a fröcskölt vakolat hatás helyett koncentráljunk inkább a sok réteg festéssel puhán fedés megoldási metódusra. A művelet sikeres volt és 10 nap megfeszített munka után miénk a legelső és legszebb halvány bézses törtfehér gombos fal az országban. Még szerencse, hogy erőszakos vagyok.

12. Végül az én projektem, a csemperagasztó levésés, hogy a tükör síkba kerülhessen a mozaikcsempével. Neverending a sztori asszem, 2 nap után itt tartok...

PÉNTEK:

1. Péntek reggel munkába állt a Triarkett lerakó emberkéje, aki először felszedte a lamináltat a felső szinten. A falak mellett flexelni kellett, mert ezek utólag kerültek a laminált padlóra. Az aljzat természetesen gagyi volt az egyik szobában, így ott nem kockáztattuk meg, hogy arra ragasszuk a padlót, amit majd a hőmozgás során szépen feltép a padló, így ide úsztatva tesszük le a padlót. kapott kicsi glettet és száradás után mehet is rá a padló. A felbontásnak köszönhetően egyébként pedig felszínre kerültek a több évvel ezelőtti beázások. Egyik szobában a radiátortól, a másikban a nyitva hagyott ablaktól került víz a padló alá, ami később nem tudott kiszáradni, így volt némi penész itt-ott, de a 40 fokos hőség ont jó lesz a kiszárításukra. A képeken repedések, kis hibák, penészes burkolat és a hallra ítélt laminált padló látható.

2. A festők tovább gletteltek, majd csiszoltak és gletteltek és csiszoltak... Mint 2 hólepte nyári mikulás.

3. Nem is mondtam, hogy csütörtöki napon a villanyosok bekötötték a folyosó mennyezeti szpotjait.

4. A sötétszürke díszfalakhoz az óvatos festő felkent egy igen világos szürke alapot. Aztán játszadoztunk a márvány glettel több-kevesebb sikerrel. Végül keletkezett egy tenyérnyi rész, ami már kezdett hasonlítani a már megrendelt és betervezett egyéb felületekhez, úgy mint a konyhabútor korpusza például. Kis szerelmes üzeneteket írtam a családnak és a festőnek a mintákhoz, mert úgy volt, hogy szombaton ez alapján a család és a festő összehozza a tutit. Persze nem így lett, de erről majd legközelebb...

Ha tetszett a bejegyzés, legközelebb is tarts velem!

A bevezető részt itt olvashatod:

Egy budapesti lakás újragondolása

A többi nap eseményeit pedig itt:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 17.

"/>
süti beállítások módosítása