d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

A szerda jó nap az átépítésre.
Hogy milyen átépítésről is beszélek, azt csak az tudja, aki olvasta már az előző 14 részt (a bejegyzés végén megtalálod) és aki látta a lakás látványterveit (látványtervek itt).
Most pedig jöjjön a 15. rész.

1. Meglátogatott minket a parkettás a Triparkettől és szemrevételezte a helyszínt. Az aljzatbeton bár már lassan 2 hetes, még mindig picikét nedves, így a földszintet még hagyjuk száradni, de az emeleten minden a legnagyobb rendben. A laminált padló felszedése után könnyedén rá tudunk parkettázni a padloponozott aljzatra és elég kevés ragasztó kell majd a művelethez. Amint az emelet kész, végre lesz hova felhordani a lakásban rekedt holmikat és lesz hol lemosni őket.

2. felkerült a sokadik alapozó réteg a gombos falra, majd kikevertünk egy kellemes, okkerrel tört fehér színt, ezt fújtuk a falra fedőfestékként.

3. A hifi kábelek helye végre fotózható állapotba került. Eltűnt a sok cucc a környékéről. Azért még ki lesz vakolva az üreg. Gyári kábelcsatorna sajnos nem fért bele a 6 cm-es válaszfalba.

4. Az utolsó vésések is elkészültek a villanyosok keze által, új és jobb helyére került a termosztát is. Nincs több vésés, jöhet a vezetékezés.

5. Az ajtó felett éktelenkedő villanydoboz és riasztódoboz végre eltűnik szem elől. Bekerülnek majd az előszoba szekrény felső polcába.

6. A villanyos kollégák vezetékeit figyeltem hosszasan. Néztem, ahogy lecsipegetik a műanyagot a fémről, kötözgetik az összetartozó vezetékeket, húzgálják ketten kétfelől őket lyukból lyukba és rá kellett döbbenjek, hogy a legdizájnosabb mestert nézem a környéken. Figyeljétek meg, milyen jól passzol a kolléga pólója a létrájához és a vezetékeihez. Őrület! :-)

7. A maradék pár helyre is bekevertük a vésések visszajavításához szükséges anyagot. Végre a plafon kiállások lyukjai is betömődtek.

8. Szépül az új pengefal is. Az egyetlen újonnan épített falunk. A festő kolléga pedig a fotó kedvéért bábozott egyet a glettvasával. :-)

9. Végül a napom fénypontja következett. Miután levédtem a csempét előző délután, nekiálltam lekapargatni a csemperagasztót a falról, hogy a tükör síkba kerülhessen a mozaikkal, ha eljön az ideje.
Nem vagyok ám ilyen amorf élőben, csak a nagylátószög torzít, főleg a kép szélein.
2 óra alatt a harmadát tudtam lekaparni a csemperagasztónak. Holnap meg kell győzzek valakit, hogy fejezze be helyettem...

Ha tetszett a bejegyzés, legközelebb is tarts velem!

A bevezető részt itt olvashatod:

Egy budapesti lakás újragondolása

A többi nap eseményeit pedig itt:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

"/>
süti beállítások módosítása