d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Pár nap késésben vagyok az átalakítás beszámolókkal, mert a ma napközben beírt szövegek mentés után nyomtalanul eltűntek, így megint csak most, este tudok bejegyzést írni. A jelenlegi postban bemutatásra kerülő képeken az augusztus 20-ai állapot látható. A jeles nap alkalmából elmentem lányommal, Lettikével megnézni, mi a helyzet a Futrinka utcában. A látványterveket itt találjátok.

1. A burkolók levonulás előtt (kényszerpihenő, míg megjön a kerapoxy fuga és 2 doboz plusz mozaik csempe), még utolsó erejükkel bedolgozták a gépészeti véséseket és a boltív lebontásával keletkezett igen komoly falsarok hiányt. Az agyonvasalt lezuhanó boltív magával rántotta a fal egy részét és csak a szerencsén múlt, hogy a vezetékek és a kötődoboz a helyén maradt.

2. Volt egy pár ígyúgyamúgy betömött lyuk a konyhában. Ebből az egyikről letéptem a takaró faroslemezt fűrészporos tapéta bevonattal (nem bírtam tovább nézni). Van helyette új kiszellőzés a konyha egy félreesőbb zugában, így erre nem lesz szükségünk.

3. A villanyosok alaposan kivésték a holkerekből a gömbölydedséget, így modernebb lesz a végeredmény és a dekor falakat is a mennyezetnél hagyhatjuk abba, nem 5 cm-rel lejjebb, ami valljuk be, nem lett volna olyan modern.

4. A légkondisok szerelő fészket véstek a falba minden készüléknél. Ezek később ki lesznek szögletesítve, hogy a konzol felrakása után gipszkartonnal könnyen betömhessük őket.

5. A festők elkezdték a villanyos vésések visszapótlását és a kivésett holkerek és be nem tervezett falátszakadások glettelését. Ez utóbbiak a 6 cm-es válaszfalaknak köszönhetőek, mert nehéz úgy vésni az egyik oldalán, hogy ne a másik oldalon lyukadj ki.

6. A lebontott boltív legkevesebb 23 cm lehet, mert a védőcsöveket nem lehet már mozgatni sajnos. Millió lyuk keletkezett rajtuk a véséseknél, de a vezetékek csodával határos módon túlélték, nem sérültek. Háttérben a légkondi kábelek, amik miatt sajnos muszáj álmennyezetet készíteni, de így annak magassága kb. 25 cm lesz.

7. A mennyezeti kiállások még nincsenek eltüntetve, és pár vésés, dugalj még hiányzik. Egy szóval a villanyszerelésből még mindig jó sok van hátra.

8. Viszont a hálószoba egyszer már ki van glettelve. Kezd pofás lenni. Itt-ott már épülünk, nem csak bomlunk.

9. Sajnos a fürdőszobában nem futnak a vízszintes mozaikok. Az ilyesmi mindig lehangol, de mivel nem voltam ott a burkolásnál múlt héten, és csak telefonon mondtam, hogy fussanak, így... a szó elszáll....az írást meg ki olvassa...

10. Viszont a padlóösszefolyó a fürdőben sokkal csinosabb, mint ahogy a tulajdonos által küldött fotón kinézett. Fotó alapján nagyon megrémültem, de kellemesen csalódtam. Persze az is lehet, hogy Lettike lába miatt néz ki olyan jól. :-)

11. Végül volt egy apró festés is az emeleten.

Ha tetszett a bejegyzés, legközelebb is tarts velem!

A bevezető részt itt olvashatod:

Egy budapesti lakás újragondolása

A többi nap eseményeit pedig itt:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

"/>
süti beállítások módosítása