d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Mi más is foglalkoztathatna mostanában, mint újszülött pici lányom babusgatása és elmélkedés mindenféle babaholmival kapcsolatban.
Ennek eredményeképpen sikerült pár nap alatt összedobni ezt a 9 babaszoba montázst kislányoknak.
A dolog érdekessége, hogy a berendezési tárgyak 97 %-ban ugyanarról a honlapról vannak, a LAYLA GRAYCE-ről. Minimum 26 gyártó termékei vannak felsorakoztatva a honlapon. Lehet itt kapni a bútoroktól kezdve, a ruhákon át a világítótesteken keresztül a kiegészítőkig szinte mindent, ami egy babaszoba berendezéséhez nélkülözhetetlen.
A többi tárgy vagy a KARE honlapról vagy pedig a Google képkeresőjéből keveredett ide, mint például a nyitóképen szereplő tükör, kiságy és komód.

A szobákat kétféle stílusban rendeztem be.

Az első sorozat eklektikus szobabelsőket ábrázol 4 színvilágban, melyek a:
-fekete-fehér,
-kék-rózsaszín,
-lila-zöld,
-rózsaszín-zöld.

A második sorozatban modern enteriőröket láthatunk, melyek színvilága:
-fekete-fehér,
-barna-rózsaszín,
-rózsaszín-zöld,
-nagyon színes és végül egy trendi
-türkizkék-barna.

EKLEKTIKUS BABASZOBÁK:

-FEKETE-FEHÉR:
bár a szoba nélkülözi a színeket, illetve a feketén és a fehéren kívül csak egy minimális halvány bézst tartalmaz, és a bútorok is mind régiek vagy régiesek, én azt gondolom, hogy egy ilyen szobával is kellemes légkört biztosíthatunk egy újszülöttnek, annál is inkább, mert ők először a világból a fekete és a fehér színeket (erős kontrasztokat) fedezik fel.

-KÉK-RÓZSASZÍN:
hogy a szoba ne billenjen el a fiús halvány babakék bútorok és tárgyak miatt fiús irányba, ezért került a falra a nagy és harsány mintás rózsaszín tapéta. Egy felnőtt szobában ez biztosan túlzás volna, de egy babaszobában szerintem ez is belefér.

-LILA-ZÖLD:
az egyik kedvenc színpárosításom kimondottan szépen mutat egy babaszobában a különböző minták "összeeresztése" ellenére is.

Mikor kisfiamat vártuk és még nem tudtuk, hogy fiú lesz-e vagy lány, a babaszoba falát 4 különböző színűre festettük, mégpedig az előző 4 színre:
-pasztell lila,
-pasztell rózsaszín,
-pasztell kék,
-pasztell zöld.
Égszínkék és kivizöld színű bútorokat vettünk bele, így egy teljesen uniszex szobát kaptunk és annak idején jól érezte benne magát a fiam, most pedig jól érzi benne magát a fiam is és úgy tűnik a kislányom is, bár a falak most már csak pasztell kékek és pasztell zöldek.

-RÓZSASZÍN-ZÖLD:
a régies stílust remekül oldja a babarózsaszín és a fáradt sárgászöld.

MODERN BABASZOBÁK:

-FEKETE-FEHÉR:
a sok szögletet a mindenhol megjelenő körformákkal igyekeztem feloldani. A monokronitást, mint zavaró tényezőt pedig a szerte szét dobált színes babajátékokkal lehet kivédeni.

-BARNA-RÓZSASZÍN:
ez a szoba nem igazán kortárs modern, inkább retró modern, de mindenképp egy naprakészebb színkombinációjú babaszoba, mint eklektikus társai.

-RÓZSASZÍN-ZÖLD:
a nyitóképen már látható volt ez a kép. Az öltözködést nem lehet elég korán kezdeni a kislányoknál, mint ez a babaképsorból is látható.

-SZÍNES:
a babaszobákban az a jó, hogy szinte mindenféle színt szinte bármilyen mennyiségben elbírnak. Ugyanez vonatkozik a formákra és az anyagokra is.

-TÜRKIZKÉK-BARNA:
nyitóképnek szántam, de zárókép lett belőle. Ha igazán trendik szeretnénk lenni és van pénzünk évente váltogatni otthonunk szín- és formavilágát, akkor talán még nem késő összehozni egy ilyen babaszobát 2010-re. Persze csak ha már a baba is megvan hozzá.

Legvégül pedig összegyűjtöttem a honlapról az újszülött kislányok számára kapható szoknyakollekciót. Tündériek ezek a kicsi lányok.

"/>
süti beállítások módosítása