d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

A lila misztikus, erőteljes szín, mely történelmi összefüggésben áll az uralkodóházakkal. A sokak által szexinek vélt lilák serkentőleg hatnak ránk, ezzel szemben hűvös árnyalataik lehűtenek és spiritualitásra hangolnak. Rendkívül kellemes szín (bár inkább csak a nők kedvelik), de fontos, hogy ne alkalmazzuk túl nagy felületeken, vagy egy helyiség egyetlen színeként, mert kissé nyomasztó lehet. Elütő (például lila a zölddel) színekkel párosítva harmonikusabb vizuális egyensúly hozható létre. A következő bejegyzésben lila nappalik vannak összegyűjtve, azokat is érdemes megnézni.

Az ok, amiért ma ezt teszem fel a blogra, az, hogy mostanában egyre többen kötnek ki itt olyanok, akik lila enteriőrökre keresnek rá. Ez számomra azért is fontos, mert egyrészt ez az egyik kedvenc színem, másrészt pedig, mert az utolsó két munkámban kulcsszerepet játszott ez a szín. Az egyik lakásban ő volt a színfolt (a lakásról készült fotók itt láthatóak), ami a melegséget, bújósságot csempészi az enteriőrbe a bézs és arany árnyalatok mellett. A másik munkában pedig a hálószobában kapott helyet a lila törtfehérrel és feketével párosítva, ami a házon végigvonuló két alapszín volt. (Az idő közben elkészült lila hálószoba képeit itt láthatjátok.)

A nyitókép egy csodaszép számítógépes grafika. Ezen a képen minden kedvenc részletem megtalálható. Izgalmas, formabontó falikép, mintás festésű fal, hangulatos csillár, pihe-puha szőnyeg, lóca, próbababa, virág, eklektikus bútorzat...
Remélem a mi rendereink is lesznek ilyen hangulatosak.

Lila hálószobák

Az art deco fekete ribiszke és a sötét viola színeket remekül tompítja a lilás rózsaszín, a fehér és a fekete.

Lila hálószobák

A viktoriánus kékes mályva szín pazar hangulatot kölcsönöz egy lila hálónak.

Lila hálószobák

A szinte szürke szeder szín nyugtatólag hat ránk a hálószobában. Az izgalmat a kis mennyiségben megjelenő díszpárnák vibrálása csempészi a szobába.

Lila hálószobák

A szinte bordó padlizsán lila eleganciát kölcsönöz a térnek a gyönyörű semleges színek környezetében.

Lila hálószobák

Az írisz színű falikép az egyik legszebb falikép, amit mostanában láttam, a maga egyszerű nagyszerűségében. A szürkés mályva ágy pedig egy nagyon szép színes, de mégis semleges színfolt a hálószobában.

Lila hálószobák

A sötét padlizsán gyönyörűen mutat a bársonyon. A felvonultatott dísztárgyak között a sok fehér, némi arany, pici fekete között jól mutatnak a megcsillanó kékeslila, mályva és lilásrózsaszín színfoltok.

Lila hálószobák

A sötét padlizsán és a szenvedélyes szilva remek párosítás, főleg a naranccsal kiegészítve, szürkék és drappok közé elhelyezve.

Lila hálószobák

Sok fekete, kevés barna, még kevesebb fekete ribiszke és máris kész a romantikus hálószoba.

Lila hálószobák

Fekete, fehér, sötét ribiszke és a szőnyeg sokféle lila színfoltja a letisztult formavilággal nagyon modern összképet hoz létre.

Lila hálószobák

Az egyetlen színfolt az ágy támlájának élénk lilája.

Lila hálószobák

A barátságos ciklámen a játékos kékeslilával és a tompító fehérrel nagyon buja hálószobát eredményez.

Lila hálószobák

Ha igazán izgalmas enteriőrt szeretnénk, sárgászölddel keverjük össze az élénklilát és még egy pici királykéket is belehajíthatunk. A fehér padló segít kicsit oldani a keletkezett igen drámai hatást.

Lila hálószobák

És ha még több izgalmat szeretnénk, tegyünk be a szobába rengeteg jópofa tárgyat is ugyanehhez a színhármashoz.

Lila hálószobák

Ha a visszafogott orgonaszínnel kísérletezünk, kipróbálhatunk apróbb őrültségeket is a falon.

Lila hálószobák

A nagyon sötét szürkéslila háttér előtt jól mutatnak a minták és apró színfoltok.

Lila hálószobák

A jajdeciklámen szín tompítására nyüzsgő képsereget hívtak segítségül ebben a hálószobában. A tompítás alatt itt a nagy mennyiségben jelen lévő szín eltakarását értem.  Kevesen viselnek el ennyi izgalmat egy térben, de nekem nagyon tetszik.

Lila hálószobák

Gyönyörű harmóniát alkot a medvebarnával az írisz lila.

Lila hálószobák

A sok fekete között ragyogóan néz ki a lila bútor és virág.

Lila hálószobák

Lila hálószobák

Van, hogy csak a fénnyel viszünk be lilát egy szobába.

Lila hálószobák

Ugyancsak barna és mellé rózsaszín párosul a lila ágytámlához. Az én szememnek nagyon kedves ez a harmónia, de méginkább a G polc.

Lila hálószobák

Olajkék, sárga és lila. Az izgalom a tetőfokára hág. És ez a trófea egyenesen szuper.

Lila hálószobák

Fakó fekete ribiszke sötét ciklámen párnákkal, sötét padlizsán ágytakaróval. Nemes és pazar.

Lila hálószobák

Végül egy kis halvány orgonalila. Ez az egyik kedvenc árnyalatom. Kellemes és nyugtató szín. Gyönyörű alapja lehet egy eklektikus lakásbelsőnek.

Lila hálószobák

A nyitó szöveg egy része Macarena San Martín: Enteriőrök színről színre és Anna Starmer: Színek könyve (Hogyan tervezzük meg otthonunk színvilágát) című könyveiből származik.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához itt, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess!

"/>
süti beállítások módosítása