d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Megtettük szokásos Construma látogatásunkat a tegnapi nap folyamán, ahonnan úgy tértünk vissza, hogy nem volt teljesen hiábavaló az oda-vissza közlekedési dugót bevállalni.

Szerencsére külső- és belsőépítészeti néznivaló is akadt, így talán azoknak is szolgálunk némi újdonsággal, akik épp nem építenek házat és nem is tervezik, hanem csak az otthonukat szeretnék szépítgetni, korszerűsítgetni.

A nyitó képen egy tetőcserép rakodó automata gép látható. Lenyűgöző volt látni a TONDACH standján, ahogy oda-vissza pakolgatja a kis gép a cserepeket. Lehet, hogy ez a gép csak egy kiállítási eszköz, de az is lehet, hogy ténylegesen hasznos olyan esetekben, amikor például esik az eső és a balesetveszély miatt emberek nem dolgozhatnak a tetőn. Ha valaki szakértő a témában, kérem jelezze egy kommentben!

2010 Construma

Az egyik első standon, ami szembejött a SZAUER PARKETT hatalmas padlóburkolat választékát csodálhattuk meg. A legszebbek a bőrbevonatú padlólapok voltak.

2010 Construma

A BOVELACCI cég itthon is kapható "gipszdíszei" polisztirolból és poliuretánból vannak, mely utóbbiak szinte elnyűhetetlenek, annyira strapabíró az anyaguk. A választék nagyon-nagy volt és voltak egész szolidak is, de voltak olyanok is, amelyek bármely sorsára hagyott régi kastély felújításánál jól jönnének.

2010 Construma

A "legszertelenebb" stand a PANNONBÚTOR-é volt, ahol szinte minden megtalálható volt, ami él és mozog és ami kanapékkal, fotelekkel és lábtartókkal kapcsolatos.

2010 Construma

Kint volt az egyik legigényesebb magyar konyhabútor gyártó cég, a Macsali is. Híresek arról, hogy a fiókjaik is telifából vannak valódi fakötéssel készítve. A vasalataik is kiváló minőségűek és a furnért is végigfuttatják a bútor elején, akkor is, ha az 3 részből van.

2010 Construma

Kint volt a kedvenc radiátoros cégem is, a Betatherm. Remélem hamarosan sikerül is 2 egyedi méretű és kialakítású design törölközőszárítót beszerezni tőlük.

2010 Construma

2010 Construma

2010 Construma

2010 Construma

2010 Construma

Ez a kép ugyan látszólag kilóg a sorból azzal, hogy nem valami előremutató dolgot hirdet, hanem pontosan a hagyományokat őrzi, de tud valamit, amit sok más korszerű fűtésrendszer nem. Ezekről a Kocsord kerámia által előállított cserepekről természetesen mindenkinek egyből a cserépkályha ugrik be. Én sem vagyok ezzel másképp, főleg mióta az egyik szomszédom - aki a 3 szintes házát egy darab cserépkályhával fűtötte egész télen - közölte, hogy 8.000 Forintjába került a teljes fűtési szezon, azóta más szemmel nézek az ilyen cserépdarabokra. Voltam ebben a házban és nagyon kellemes meleg volt a lakószinteken.

2010 Construma

Ez nem tudom, melyik cég volt, de nagyon tetszett ez a tapéta.

2010 Construma

Ha lett volna standszépségverseny, én biztos az OROSháza GLAS-ra szavaztam volna. Olyan volt, mint egy legdrágább ékszereket vagy órákat áruló luxus üzlet.

2010 Construma

A Rockwool is épített egy külön kalitkát a standján, ami elég szemléletesre sikerült.

2010 Construma

A FAKRO cégnek a legklasszabb terméke az a fényalagút volt, amely a legsötétebb ablaktalan folyosót vagy padlást is fénybe borítja. A fényt akár kanyarban is be tudja vezetni a terekbe.

2010 Construma

A Lindab csarnokszerkezetek nem gondolnám, hogy túl sok design blog olvasót hoznak lázba, de nekünk mindenképpen érdemes volt elbeszélgetni velük, mert igen lassan készülő diplomamunkámhoz nagyrészt az ő szerkezetüket használom fel.

2010 Construma

Ezek a színes alumíniumdarabok egyszerűen csak megtetszettek, ezért fotóztam le. Azért gyakorlati értéke is van. Lényegében bármilyen aluprofilt a kívánt ívre hajtanak és színre festenek. Ez jól jöhet például  különleges portálok kialakításánál.

2010 Construma

A CREATON cserépgyár meglepett minket egy új termékkel, a kerámia homlokzatburkolattal, amelyet szeretnék majd felhasználni egy következő bejegyzésben, ami a modern, szerelt átszellőztetett homlokzatburkolatokról fog szólni. Most már a német és belga ETERNIT-et is ők forgalmazzák, így ezen a standon két legyet ütöttünk egy csapásra.

2010 Construma

Ezt az Somfy árnyékolót csak azért fotóztam le, mert talán egyszer nekünk is ilyen lesz, persze a házhoz passzoló színben.

2010 Construma

A pliszírozott szúnyoghálók sajnos már sehogy sem passzírozhatók be nálunk az ajtók rétegrendjébe, de másoknál még jó szolgálatot tehetnek.

2010 Construma

Ha tudtuk volna, hogy lehet ilyen lapos, padló rétegrendben futó szellőzőrendszer egy családi házban, akkor most állandó friss levegőt szívnánk a Labaro jóvoltából. Nálunk ez a mutatvány elmaradt, mert a plafonon futó vaskos csövek igen sokat elvettek volna a belmagasságból.

2010 Construma

Az alternatív fűtésrendszerek szerencsére elég szép számban voltak jelen, ami a környezettudatosság terjedését jelenti számomra, de az intelligens otthon vezérlések számára sem lehetett idén panasz. Nekem ezek közül a LOGUS standja tetszett a legjobban.

2010 Construma

A szennyvíz újrahasznosításáról már nem is beszélve. Az lenne az igazi, ha minden egyes háztartás rendelkezne egy ilyennel az Öko Tech Home-tól.

2010 Construma

Még a wc-ben is volt valami érdekesség. A Geberit most már nagyon sokféle színben és stílusban gyárt nyomólapot, így mindenki megtalálhatja az otthonához illőt. Sokan nem tudják, hogy a Geberit termékekre és alkatrészekre 25 év a garancia, ezért a 10 évnél idősebb, még nem víztakarékos, kétfokozatú rendszerrel szerelt tartályokhoz utólag is megvásárolható egy módosító készlet, amellyel víztakarékosabbá tehető a wc öblítőtartály, anélkül, hogy ki kellene cserélni az egészet. Nem kell falat sem bontani és újracsempézni, mert előlapon keresztül megoldható a csere. Ez azért fontos, mert egy átlagos magyar ember kb. 130 liter tiszta ivóvizet használ fel egy nap alatt, és ebből több, mint 40 liter tisztított ivóvizet a wc-ben húzunk le! Ez 40 millió litert jelent egy nap alatt, csak Magyarországon! Ha ennek csak harmadát megspóroljuk, akkor sokat teszünk környezetünkért és gyerekeink jövőjéért.

2010 Construma

Ugyancsak örömmel töltött el a zöldtetők és homlokzatok gondolata a ZÉOSZ standján.

2010 Construma

Ezen a képen egy aprócska, de annál kompaktabb konyha látható. Aranyos és praktikus.

2010 Construma

A most következő fürdőszoba szekció legmegdöbbentőbb standja ez volt. A többi stand szinte egyforma kínálata mellett még különlegesebb volt ez a rusztik fantasztik anyagokat és formákat bemutató mosdó kiállítás.

2010 Construma

Én erre a göcsörtös fára a balra mellette heverő kőmosdót tenném fel, és a végeredményt nagyon is el tudnám képzelni egy szép skandináv stílusú enteriőrben. Persze csak ha ergonómiailag megfelelő magasságba kerülne a mosdó egy magasabb fatörzs révén.

2010 Construma

A BALTEX standján természetesen most is sok szép dolog volt, de nekem legjobban mégis a standot határoló "pauszfal" tetszett. Eléggé figyelemfelkeltő és hívogató.

2010 Construma

A RESOPAL burkolóanyagai többnyire elég szépek és igényesek, de most sikerült rábukkanni egy érdekességre. Ezt az anyagot nyugodtan lehet kád előlapként használni, amennyiben a káddal való összedolgozása pontos, precíz és vízálló, mert a felülete jól bírja a vizet.

2010 Construma

A Construma ideje alatt lehet szavazni a legszebb kiállított fürdőszobára. A számomra leggusztább stand az ESPRIT home termékeit mutatta be.

2010 Construma

A legcukibb pedig a nemrég nyílt euroministorage 24 órás önkiszolgáló raktárbázis standja volt. Lakásfelújítás vagy építkezés során, amíg kisebb helyen kell meghúzzuk magunkat, mint amennyire nekünk és tárgyainknak szüksége lenne, ide nyugodtan elhelyezhetjük a cuccainkat. A legrövidebb bérlési idő 30 nap. A helyiségek 1 és 29 nm között vannak, így tényleg az igényekhez szabható a méret. Autónkkal közvetlenül saját kis raktárunk ajtajáig mehetünk, így a bepakolás is egyszerű. Igény esetén adnak dobozokat, ragasztót, csomagolóanyagot, lakatot...

2010 Construma

Az utolsó képen pedig olyan teraszburkolatok láthatók, melyekhez akár már nm-ként 7.900 Forintért is hozzájuthatunk.

2010 Construma

"/>
süti beállítások módosítása