d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Az idei szezonzáró esemény beszámolója következik rengeteg új képpel és céggel. Aki kijutott, de nem jegyzetelt vagy aki nem tud elmenni, de érdekelné, mit láthatna, annak biztosan hasznos lesz a bejegyzés.
Az elmúlt hetekben olvashattátok a Lakástrend 2011, Konyhakiállítás 2011 és a Lakáskultúra élőben 2011 összefoglalókat. Ezek lezárásaként született ez a mai cikk.
A jó hír a Föld bolygó számára, hogy tavaly óta sokszorosára emelkedett a környezettudatos cégek száma. Egyre több és több cég tartja fontosnak a fenntartható fejlődést és dob piacra ennek fényében "zöld" termékeket és megoldásokat.
Lakáskultúra témában rengeteg stand ismételten kint volt, így róluk most nem írtam, de 38 másik cégről, szervezetről - főleg az építőiparból - viszont említést teszek. A neveikre kattintva oldalaikra juthattok.
Kellemes olvasgatást!

Az egyik első stand, amit megpillantottunk, a Rockwool standja volt. Az utolsó kép nagyon szellemes, hőszigetelő anyaguk pedig jó, leteszteltük a saját házunkon.

A ProKoncept házak szaporodóban vannak a környékünkön, de a tetőket hagyományos megoldással készítik. Itt viszont szemmagasságba kerültek a tetőrendszerek, így talán ezt is többen vállalják majd be.
A jobb felső képtől kezdődően pedig egy olyan anyagot láthatunk a Löglentől, ami a Veklához hasonlatos, csak nekik sikerült le is gyártani, nem csak beharangozni.

A vtcs - argomex közös betondekor standja volt az, ami miatt mindenképp érdemes volt kilátogatnom. Örülök, hogy a látszóbeton sablonkészítő (matricakészítő) és kivitelező cégek is egyre többen vannak. Mintadarabjaik lenyűgözőek voltak, kedvenc csipkés Eijjfinger tapétám mintáját is viszontláthattam papír után beton alapon is.

Kiss Péter díjnyertes borászatáról már írtam pár hete. Épület dekorjának kivitelező cége, az Ornamentika is képviseltette magát a Construmán. A szőlőtőke és inda motívum egyik darabja a kép jobb szélén látható a szék takarásában.
A jobb alsó képen pedig egy betonsablonokat (matricákat) gyártó cég, a Reckli különleges sablonjai láthatóak.

A Viva-Lite természetes fényű fényforrásainak színképe nagyon hasonló a nap színképéhez, ezért szinte tökéletesen helyes színlátást és kellemes komfortérzetet biztosítanak beltérben.
A folytatásban az Aurora világítástechnikai termékeit láthatjuk. A kedves úriember, miután látta, mennyire lenyűgöz a világító táskája, felajánlotta, hogy az enyémbe is szerel pár égőt, ha szeretném.
A jobb alsó fotón a Magyar Építész Kamara előtt Ybl-ös épületszerkezettan tantóbácsim mosolyog. A MÉK standján nem tudták megmondani, hogy Ybl-ön, azaz főiskolán végzett hallgató lehet-e kamarai tag, mert 2008-ban megváltozott a szabályzat. Arra kértek, járjak utána a honlapjukon vagy személyesen...

A Zambelli Colorferr standja volt a legsikkesebb, főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy ereszcsatorna rendszereket, szerszámokat és ipari segédanyagokat forgalmaznak.

A Proidea Drain koracél összefolyóit minden kiállításon lefotózom. Nem tudom, miért, de nagyon tetszenek.

Az Ursa az ásványgyapot új generációját hozta el nekünk. barátságos fehér színét annak köszönheti, hogy nem műgyanta a kötőanyaga.

A LineaCali csodaszép kilincsei és húzókái eddig a legszebbek, amiket a piacon láttam.

A Maestro kilincsek, kiegészítők standján az üveghez készített vasalatok nyűgöztek le.
A Hörmann garázskapuk színeinek láttán pedig elgondolkodtam, hogy vajon minden típusú épülethez és minden stílusú otthonhoz lehetne-e ezekből a színekből választani, de feltételezem, hogy igen, hogy ha ezeket a színeket gyártják alapból. Természetesen felárral bármilyen RAL színt megrendelhetünk.

A Hella standján az tetszett, hogy visszafogottak voltak a színeik, ami a napernyős, árnyékolós cégeknél viszonylag ritka.
A Layher állvány rendszereinek köszönhetően pedig a legmagasabb volt, mind közül.

A Siemens dizájnereivel szívesen elbeszélgetnék. Nem tudom, mi járhatott a fejükben, amikor ezeket a mexikói stílusú enteriőrökbe passzoló szerelvényeket tervezték.

A Tungsram-Schréder ámulatba ejtő lámpái és LED padja-padlója 15 percre a standhoz láncolt. A pad tulajdonképpen a padlóból lett feltépve. A padlón csak azért van átlátszó üveg, hogy látható legyen a tecnhológia. Normális esetben matt üveggel fedik be az ehhez hasonló termékeket.

Az R. W. Bautech homlokzatos rendszerei egytől-egyig szépek, igényesek.

A Schlüter-Systems építő- és szigetelőlemezei gyakorlatilag minden problémára megoldást jelentenek.
A jobb alsó képen a Velux tetőtéri ablakaira kínálnak színes, mintás és két rétegű függönyrendszereket.

A Forest asztalosipari alapanyagokat és kiegészítőket forgalmazó cég sokféle  magasfényű frontszínnel, munkalappal és fogantyúval várta az érdeklődőket.

Az Edelholz és Szalai standján gyönyörű faburkolatokat láthattunk. Rusztikus, illetve natúr stand kategóriában ez volt eddig a legletisztultabb, amit kiállításon láttam.

A Süttői mészkő elég nagy területű standot borított be.

A Zalakerámia a színektől eltekintve igyekezett olyan standot összehozni követi a 2011-es trendeket.

Az Industrie Cotto Possagno egyedi égetett kerámia termékei nagyon bájosak voltak.
A gépészeti rész előtt, lezárásként pedig a jobb alsó képre a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének (MAKEOSZ) gigantikus méretű standjának részletét tettem. Olyan dús volt a vegetáció, ami a BNV csarnokainak esetében általában ritka. Kellemes volt mellette elsétálni. Ha nem rohantam volna haza, be is mentem volna andalogni.

A Farsang Szaunánál 2 nagyon szép, egészen világos alapanyagot is találtunk.

A Ziehl-Abegg cég ventilátorait csúcs szuper módon mutatta be.

A környezettudatos hozzáállást legjobban a Vivaco épületgépészeti cég jelenítette meg kis zöld ház alakú installációjával.

Igazi kuriózumnak számított a Remeha pályaudvari kijelzőtáblákkal teletűzdelt standja. Annyira jól sikerült álcázni fűtéstechnikai termékeiket, hogy én észre sem vettem, hogy akár egy darab is ki lenne állítva, így gyakorlatilag nálam pont fordítva jött be a csavar, simán elsétáltam mellettük. Másokat azonban nem sikerült megvezetni, elég sokan időztek a termékeik között.

A bal oldali fotón a Vaillant (valószínűleg) puffertartálya látható. csinos darab.
A jobb oldali képen a Buderus 1731-es és 2011-es modelljei láthatóak egymás mögött.

A Baxi kazánjából előtörő fej késztetett fotózásra.
Jobb oldalon a BWT kellemes megjelenésű vízlágyítói láthatóak.

A Valsir szifonjai, folyókái és összefolyói akár a fürdőszoba legszebb részei is lehetnek, annyira formatervezettek, bár a szépséges szifont sajnos csak burkolásig látjuk.

Végül pedig az ELMŰ, ÉMÁSZ, MÁSZ standján cövekeltünk le az elektromos autó és a BMV-t árammal ellátó biciklis srácai láttán.

"/>
süti beállítások módosítása