d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Ez a bejegyzés arról fog szólni, hogy milyen praktikákat érdemes alkalmazni, ha egy lakást értékesíteni szeretnénk. A folytatásban egy létező (és eladott!) lakáson keresztül mutatom meg, hogy mi minden tehet kívánatossá egy eladásra felkínált lakást.

1. KILÁTÁS, KÖRNYEZET

A kilátás és a környezet a két legfontosabb szempont, ha lakást veszünk. Ha az eladó lakás egy csendes budai utcában található és ablakai egy természetvédelmi területre néznek, akkor igen jó eséllyel túl tudunk adni rajta.

2. ALAPRAJZI ELRENDEZÉS

Viszont hiába a gyönyörű kilátás, ha az elrendezése nem megfelelő egyetlen egy családmodell számára sem.
Ügyfeleink kérésre a lakáshoz 3 különböző alaprajzi elrendezést is készítettünk 3 különböző családmodellre. Ezeket a terveket 3 különböző stílusban és színvilágban tárhatták az érdeklődők elé. A három terv itt látható: 1,2,3, hangulati lapjaik pedig itt.

3. KÉSZÜLTSÉGI FOK

A tervek sokat segítettek abban, hogy az ügyfeleink elmesélhessék és megmutathassák az érdeklődőknek, hogy mi mindent lehet kihozni a rendelkezésre álló alapterületből, viszont a válság közepén a legkevésbé sem csábító egy szerkezetkész lakás. A piacon annyi eladó lakás van, hogy a tervek alapján nem talált gazdára a lakás. Sokan egyáltalán nem tudták a tervet elképzelni megvalósult állapotban, ezért ügyfeleink úgy döntöttek, hogy az egyik tervet megvalósítják. Végül  a legtöbb személy befogadására alkalmas tervünket választották. Javaslatomra egy másik terv semleges bézs-barna színeit vittük végig a lakásban, hiszen ez egy kellemes, meleg hátteret biztosít a leendő bútoroknak, tárgyaknak, és pillanatnyilag Magyarországon ez a legkeresettebb színpárosítás a lakások tekintetében. A végleges alaprajzhoz alapul vett tervet itt láthatjátok, a színekhez használt tervet pedig itt nézhetitek meg.

Ebben a lakásban 2 felnőtt és 2 gyermek kényelmesen elfér. Az egyterű nappali-étkező-konyha szekcióhoz kapcsolódik a szülői blokk: egy egybenyitott szülői háló, gardrób-fürdő, amit a hálószobán keresztül lehet megközelíteni. Az előszoba folyosójáról nyílik egy vendég wc és fürdőszoba, valamint a folyosó végén található a 2 gyerekszoba. A konyhából még egy kellemes méretű kamra is nyílik. A penthouse lakáshoz 2 nagy terasz is tartozik és a lift is megáll benne.

4. SZÍNEK, FORMÁK, FÉNYEK, ANYAGOK

A terv kiválasztása után megkezdődött a kivitelezés. Ügyfeleink igyekeztek a  leginkább összeillő, szolid, elegáns és mégis izgalmas színekkel, anyagokkal és formákkal felöltöztetni a lakást. A fényeket úgy terveztük be, hogy a vásárlók számára vonzó, világos lakás keletkezzen, mindenhol a funkciónak megfelelő mennyiségű fény jusson a terekbe és a fényforrások is úgy kerültek kiválasztásra, hogy egyensúlyban legyenek a modernebb és különlegesebb darabok, hogy az egész lakáson végigvonuló finom, de uniszex elegancia megmaradjon. Természetesen mi végig fogtuk a kezüket a folyamat során, így alakulhatott ki a következő képsorokban látható végeredmény, ami az elkészülése után hamar gazdára talált, pedig előtte közel másfél évig nem sikerült túladni rajta.

SZÍNEK

Nappali

Konyha

Szülői háló

Szülői gardrób beépített szekrényeknek (átmeneti polcokkal)

Szülői fürdő

Előszoba folyosó beugrója

Előszoba folyosó beépített szekrénnyel

Vendég wc

Fürdőszoba

1. szoba

2. szoba (ennek a szobának a történetét bővebben itt olvashatjátok)

FORMÁK

Nappali kandalló

Karnisvég

Szülői háló falmatrica

Konyhacsempe

Beépített szekrény

Vendég wc

Fürdőszoba

Magasfényű ajtók

FÉNYEK

Szülői háló

Nappali

Konyha, kamra, fürdőszoba

1. és 2. szoba

ANYAGOK

Függönyök

Padló

Bejárati ajtó

Tapéta nappaliban, wc-ben

Csempe szülői fürdőben, vendég wc-ben, fürdőszobában

Csempe szülői fürdőben

Csempe konyhában

Tapéta 2. szobában

Búcsúzóul egy jó tanács: ha az eladandó lakásba érdeklődők jönnek, mindig kapcsoljuk fel a fényeket, akár nappal van, akár este, mert úgy sokkal vonzóbb, otthonosabb a lakás.

Köszönöm a közös munkát megbízónknak, Erzsinek, akivel a jó ízlése miatt nagyon szeretek együtt dolgozni! :-)

"/>
süti beállítások módosítása