d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

A tavalyi, Műcsarnok-beli Lakástrend 2011 kiállítás után idén a Millenárison nézhettük meg, hogy mi van, volt vagy éppen lesz a trendi otthonainkban 2012-ben. A Lakástrend 2012 véleményem szerint bár nem volt nagy, de méltó helyet kaptak a kiállítók egy ilyen jellegű kiállításhoz és a színvonalat is megfelelőnek érezhették az ide látogatók. A 2000 forintos belépő talán egy kicsit túlzás volt, de én megtaláltam azt a pár dolgot, ami miatt szokás szerint úgy éreztem, hogy megérte kimenni a kiállításra.

Az egyes számú kedvenc: színes Poalgi mosogatók és hozzájuk illő TechniStone, Silestone és riverstone anyagok, munkapultok. A favoritom (zöld) mindössze 120.000.-be került, ami egész tűrhető ár a mosogató bájához képest.

A Graypants lámpái még hiper újak itthon, de Zai Viki barátnőm már írt róluk a dekooderen. Szépek, egyedileg készül mind és nagyon környezetbarát ez a dizájn. Szeretem. Viki cikkét itt olvashatjátok. A hazai forgalmazó még nincs meg, mert a Graypants csak olyan cégnek engedi forgalmazni itthon, aki Magyarországi gyártást vállal és kizárólag csökkent munkaképességű alkalmazottakat foglalkoztat majd a speciális, lézer vágott, kézzel készített lámpa búráihoz. Reméljük sikerül megtalálni az "igazi" céget!

A wenga itthon tervezett és magas színvonalon készített bútorai mindig megdobogtatják a szívem. Még várom azt az ügyfelet, aki ilyen stílusú enteriőrre vágyik és a nem túl alacsony ár sem okozna neki gondot, hiszen itt igazán minőségi darabokról van szó. Kedvencem az első képen látható kristály rátétes komódjuk.

Az M&A lakástextil és lakberendezési üzlet nagyon igényes és szép bolt nem messze a Lágymányosi hídtól, már én is körülnéztem ott egyszer. A standjukon a bársonyra nyomtatott egyedileg készített pávás függöny varázsolt el. Bár az ára húzós (65.000.-/m), a látványa valami csodás.

A 3B LINE zömében kültéri érdekességeket forgalmaz, de kínálatukban ott van pár cuki drót nélküli lámpácska és bounce lebegőfotel is. Szandra barátnőm bele is huppant és ki sem akart szállni belőle. Nagyon kényelmes, az ára pedig egyenesen arányos a kényelmével, dizájnjával, időtállóságával (350.000.-). A kültéri érdekességek közül megemlíteném a fűthető lábú kerti asztalt. Viszont a játszótéri gumiszőnyeget simán kicsináltam a tűsarkúmmal. A fiúknak ez nagy tanulság volt, mert most tudták meg, hogy az anyukák néha csiniben mennek a játszótérre, ha a gyerekeik már meghaladták a 4-5 éves, utánuk rohangálós kort...

A kütyü mániások paradicsoma volt a designmania standja. Kedvenceim a színes betűk!

A MANUFAKT gyönyörű tervezésű, itthon gyártott bútorai lenyűgözőek. Ívek, domborulatok, szép alapanyagok. Az egyedi alakban is rendelhető szőnyegeik pedig igazi kuriózumnak számítanak a piacon.

A flux székek már tavaly is megmosolyogtattak, idén sem volt ez másképp. Tavalyi bejegyzésemben látható, amint össze-vissza hajtogatják és rajta ugrálással tesztelik a terhelhetőségét egy széknek.

A kilim szőnyegei még mindig nagyon bejövősek, pedig már évek óta ott vannak a kiállításokon...

Egy standon a moree világító asztalai, a Möbelkunst bútorai és a Paintwall falmatricái.

Hangulatos kültéri csendélet a Tectona Grandis, a KárpátiKert és a gardenworks közös standján. Téli éjszakákon elnézegetném ezeket a bubikat a kertünkben.

A Farrow & Ball tapétái és festékei minden évben nagy kedvencek. Kissé goth stílusban készített enteriőrjük igen impozáns volt. Csorba Anitával mentem a kiállításra (Inspirációk), az ő ügyfelei a minap ilyen festéket rendeltek. Irigykedtem is rendesen, mert a nem kimondottan alacsony ára miatt még senkit nem tudtam rábeszélni ezekre a csodálatosan szép, mély és bársonyos festékekre, színekre...

Az újságosok is természetesen kint voltak a kiállításon, mint például a SZÉP LAK.

Az art & deco standjánál a furi kaspók miatt muszáj volt megállnom.

Ezen a közös standon csak az ivanka beton padlóra emlékszem, de még nyomozom, hogy kik voltak a többiek, akik ezt a látványos standot összehozták... Egyes tárgyak Szőke Gábor Miklósra emlékeztetnek...
(Köszönjük a kommentet Annának, aki jelezte, hogy a képen valóban Szőke Gábor Miklós szobrai és bútorai láthatóak. Ez az Ő Dante birodalma!)

A botanikart standja igazán különleges volt. Pompásak voltak a színek és a kárpitozott autóból kiözönlő textilek és tárgyak ötlete a Milora-tól. Tetszett.

A MOZA cementlap manufaktúra standján annyi finomság volt, hogy ennek egy külön bejegyzést fogok szentelni több képpel.

A loft stílusú csarnok látképe után az emeleten található tervezői standok következnek majd. A PannonArts Design Galéria berkein belül számos iparművész, textiltervező, ékszertervező, ötvösművész, porcelántervező és keramikus alkotását tekinthették meg a formakultúra kedvelői.

Ez a Trabanttal keresztezett tulipános láda mindent vitt. A Palmetta textilekkel, szalvétagyűrűkkel, mütyűrökkel megpakolt standja mellett parkolt...

A bodor audio nemesen egyszerű standjáról ordít, hogy itt bizony jó ízléssel megáldott tervező csapattal, és itthon tervezett és készített hangtechnikai berendezésekkel állunk szemben.

A Hannabi Corian-ból készített étkező szettje a magyar motívumokkal ütős darabja egy olyan otthonnak, ahol őrzik a hagyományt, ahol imádják a kortárs anyagokat és azt, ha egy étkezőasztal körül minden szék különböző. Nekem kellene.

Nyilas Kálmán raklap bútorainak minden környezettudatos ház kertjében, vagy öko lakás teraszán ott lenne a helye.

Ezek a gézből és cementből készített, tonképpen betonlámpák a tilka kábelekkel nagyon funny-k voltak. Kele Sára őrült jó cuccokat készít, nézzetek körül nála! Naon környezetbarát!

Az újrahasznosított fém és a LED technológia ötlete nagyon klassz. Oláh Sándor termékeit főként gyerekszobába tudom elképzelni, akár éjszakai fénynek is bekapcsolva felejtve.

Ökoszatyorlámpa Bokor Gyöngyitől.

Kócos öko holmik Piotr Stolarskitól.

A képen Dombi Lívia LWL, azaz Lights without light kollekciója látható.

Michaela Tomiskova bámulatos színes üvegvárosai és egyéb üvegtermékei.

Jana Novakova helyes és frappáns kis áttört bútorai a keksdesign csapatától.

Szív, tüdő és gyomor az ivanka betontól, Szabó Annától.

Vidó Nóri szerintem csak szép és ötletes ülőalkalmatosságokat tud tervezni.

Tombor Zoltán csodálatos fotográfiái. Minden enteriőr épülésére szolgálhatnak munkái.

A képen Eco-design team újrahasznosított ruhái.

Kattuska (Tóth Kata) kalóz bútorai a legtöbb kisfiú álma. Nincs ez nálunk sem máshogy. 7 és fél éves Alex fiam nagyon vigyorgott a kép láttán. Ezt a képet neki és minden hasonló korú kis srácnak ajánlom.

Szerintem klassz volt a kiállítás, jövőre is elmegyek!

Korábbi lakástrend kiállítás összefoglalók: 2010, 2010 kedvence, 2011

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához itt, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess!

"/>
süti beállítások módosítása