d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

A pénteki Lakástrend kiállítás után Pepével és Alexszel elmentünk az Arénába a Konyhakiállításra, mert mindkét pasi szeret főzőcskézni, így eszükbe sem jutott kihagyni ezt a rendezvényt. Bár csak két óránk volt rá, azt gondolom, hogy mindent meg tudtunk nézni. Mivel a standok fele a tavalyi installációval jelent meg, így az akkori beszámolót ide teszem a bejegyzés elejére, mert jó részükről emiatt most nem is fogok írni. Ennek ellenére tudok sok újat is mutatni a tavalyi kiállításhoz képest, illetve ha nem is csupa újat, de olyanokat mindenképp, akiket tavaly nem mutattam be. Mindent összegezve, a látott és a kiállítóktól halott tapasztalatok alapján elmondható, hogy elég kevesen voltak a bútorosok, így a konyhabútoros cégeknél szinte mindenhol nagy volt a tumultus, bár azt hiszem nyugodtan fogalmazhatok úgy is, hogy alapvetően sokan voltak kíváncsiak a kiállításra. Ellentétben a Lakástrend kiállítással itt üres standot alig-alig lehetett látni, emiatt a fotózás is nehézkesebb volt, de mint majd látni fogjátok, még így is sikerült temérdek fotót készítenem Nektek.
Személy szerint hasznosnak ítéltem a látogatást, de most is nyugodtan megírhatjátok kommentben, hogy nektek hogy tetszett vagy hogy nem tetszett a kiállítás!

A nyitóképen egy őrült tudós szegezi rám részecskegyorsítóját. Ja nem, ez Macsali Zsolt, a környék legkreatívabb "konyhaművésze". Majd később elárulom miért!

A kiállítás elején a nobilia konyha fogadott, ahol a szépséges pezsgőszínű magasfényű konyha cikkcakkos vonalvezetését igyekeztem megörökíteni a bal alsó képen.
A jobb alsó képen pedig Pepe épp egy insinkerator konyhamalaccal beszélget hosszan, akire állítólag nagy szükségünk lenne itthon, bár bevallom, én frászt kapok az ilyen jószágoktól.

Ezen a képen Gyurcsány Ferenc látható, amint konyhakiállítást néz feleségével és pár méterrel mögötte haladó testőreivel.

A Quattro Mobili standja szinte mindig színültig volt. Nem csoda, hogy megörültem, mikor engem választottak szakértőjüknek. Ha valaki nem tudná esetleg, csak csöndben jegyzem meg, hogy egész márciusban kérdezhettek a facebookos üzenő falukon és ha győzöm, szaporán válaszolok is.
Fel szeretném hívni a figyelmet rá, hogy ez a bájos kis konyhabútor mind a pozitív, mind a negatív sarkain lekerekített.

Az id design az egyik kedvencem a hazai piacon, bár ez a kép nem mutatja a skandináv dizájn nagyszerűségét, de higgyétek el, hogy ott volt.

Ami miatt feltétlenül érdemes volt kiballagnunk és végigrohannunk a kiállításon, az a LED profilok fala volt a BASE bútorstúdiónak köszönhetően. Egyre több lakásban kérnek hangulatfényt a megrendelők és bár ez nem olyan olcsó, mint a régi, jól bevált gipszkarton faragó módszer, de mindenképp gyorsabb annál és nem utolsó sorban helyigénye is kisebb.

A CASA LATINA standján a szőke hajú Christiane mesélt nekem a mexikói ezüst étkészletek rejtelmeiről. Ez a stand volt a legszínesebb és legetnikusabb, ennek ellenére mégis minden gond nélkül el tudok képzelni egy szettet egy modern lakásban is.

Sajnos a nonoart standnál már nem tudtam életet lehelni a nagy fényképezőbe, így a kis zsebgépet izzítottam be. Egyáltalán nem adják vissza a képek, hogy milyen végtelenül kifinomult és összerendezett volt ez a pár négyzetméter. A tapétáik különösen csodásak voltak, a Mirabiglia elszívóról nem is beszélve. Remélem a honlapjukon található videó a standról majd ellensúlyozza a képem minőségét.

Az ALNO hajókonyhája komplett családokat igézett meg és láncolt a standhoz. A középső képeken kis srácok bámulják tátott szájjal a munkapultból kijövő szagelszívót.

És itt van a mi őrült "konyhaprofesszorunk", Macsali Zsolt, akinél a kiállítás kezdete előtt 9 órával tettem tiszteletemet, hogy megnézzem, hogy áll a hamarosan Milánóba költöző hajókonyha és hogy befejezzük az interjút vele kapcsolatban, ami a dekooder-re fog felkerülni, amint Zsoltot rá tudom kényszeríteni, hogy 2 konyha  gyártás között válaszoljon a kérdéseimre. Nem akartam ünneprontó lenni, de tisztán látszott, hogy nem lesznek kész a srácok, de megoldották, mégpedig úgy, hogy kis ügyesen félkészen hozták ki a kiállításra a hajót, így senki nem vethette a szemükre, hogy ők esetleg konyhabútor importőrök lennének. Nagyon vicces volt a stand. Számtalan ember megállt fotózkodni, nem utolsó sorban azért, mert az itt készülő fényképekkel álomkonyhát lehet nyerni!
A macsali gépeit a Küppersbush szállította, a hajó testét képező kompozitot pedig az LG által fejlesztett HI-MACS, amely annyiban jobb a coriannál, hogy ennek mindkét oldala a színe, ha értitek mire gondolok.
A legközelebb gyártandó kör alakú konyha lerajzolása és megbeszélése után Zsolt megengedte, hogy Alex a hajón eszegesse tovább a szotyis perecet ezzel is prezentálva, hogy milyen erős anyagokból készül ez a hajó. A jobb alsó képen Alex a Scarlett standján iszogat a perecre.

A forma vivendi-nél percekig simogattam a rusztikus deszkapulttal eltakarható kerlite munkapultot. Külön-külön is gyönyörűek, na de így együtt!
A jobb alsó képen pedig a vasárnapi nap legjobb italát kóstoltató Catler cég szerepel prémium kategóriás háztartási gépeivel.

A corian magyarországi forgalmazója, a woodstock szolgáltatta a legjobb műsort. Nem elég, hogy megtiltották, hogy fotózzak, majd faarcal közölték, hogy vicc volt (majdnem meg is vertem a fiatal kollégát, aki ráadásul még hagyni is akarta magát). Mindezek után látványosan fémgolyókat dobáltak az anyagra, hogy megmutassák, milyen erős is tulajdonképpen. A jobb oldali ennek örömére rapityomra tört, a bal oldali szimplán csak berepedt. Jót mulattunk, ezért a kolléga a kiállított pulthoz is hozzávágta a golyóját és az épp csak behorpadt kicsit. Ááá, csak viccelek! Remekül vette az akadályt!
Felhívnám a kedves hölgyolvasók figyelmét a pult hátlapjának áttört virágmintájára! Nagyon baba!
A jobb alsó képen a dt2000 cég legújabb ALNO páraelszívó modellje látható.

A multikomplex-et tavaly már alaposan körbefotóztam, idén csak ezt a kis hangulatos beugrót szeretném megmutatni.

A daewoo porszívóinál Alex megállapította, hogy a 2 szélső készüléket neki gyártották. Ez a méreteik miatt szinte teljesen bizonyos.

DUNAVOX borhűtőit csak feketében lehet kapni, de külön kérésre öntapadós fóliával új külsőt is tudnak neki varázsolni, ha valakinek a fekete nem passzolna az otthonába, irodájába, cégébe.

A Siemens TV-s mosógépe pont az ilyen kis csávóknak való, mint Alex. Mondjuk én is élvezném, minek is tagadjam, bár nekem inkább egy TV-s vasalódeszka vagy TV-s porszívó, mosogatószivacs, felmosó mopp kellene...

Ezt a grillezőt, ha minden igaz, akkor a Buratinodesign standján láttuk.

Ezt meg csak a betűk miatt fotóztam a magam örömére.

Ha valaki szereti az angol klasszikus konyha fílinget, akkor melegen ajánlom, hogy nézzen körül tűzhely ügyben a Chippendale Jellinek-nél!

A gorenje standján a Funky kollekcióban az volt a legszuperebb, hogy minden hűtőben olyan színű étel volt, mint amilyen színű a hűtő maga, és hát persze olyan színű szőnyeg csatlakozott hozzá. Karim Rashid színváltós,  "tájfutónak domb" főzőlapját is megcsodálhatták a nézők.

A Kyocera standja Pepét arra késztette, hogy megálljon szemügyre venni az acélnál 8x-10x erősebb porcelán pengéjű késeket. Egy laza zsülienezés erejéig ki is próbálta és örömmel konstatálta azt is, hogy egyre több színes konyhai eszközt lehet kapni itthon. A bejegyzés végét ezeknek a kis színeseknek szenteltem Pepe tiszteletére.

A kookta-nál Alex kinézte magának a múmiás-halloween tökös muffin formát. Ha jó lesz, megkapja majd, úgy is imád főzőcskézni.

Csokicipő csajoknak a gasztroshop-tól!

A Tallér Co Kft. színes és sokrétű kis konyhai eszközei. Legjobban a tésztagyártó gépei tetszettek nekünk.

A mosolygóvíz 10.000 Forint körüli értékű színes, cserélhető vízszűrős kancsóihoz mi választhatjuk a színes poharakat.

A Reader's Digest színes kései.

Mindenféle konyhai szépség a D&B-től.

És végezetül KitchenAid-ek többféle színben. Semmit sem változtak az elmúlt évtizedekben, mégis töretlenül ott vannak sok-sok konyhában nagy örömet szerezve ezzel a házi tündéreknek.

A következő konyhai eszköz, amit venni szeretnénk és amire évek óta vágyunk, az egy KitchenAid. Ha valakinek van otthon egy elfekvő rozsdamentes, amit nem használ, csak küldjön egy mailt, és mi érte megyünk! :)

Remélem tetszett a hosszú és mindenre kiterjedő bejegyzésem! Ha igen, lájkoljátok, mert piszok sokat dolgoztam vele!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához itt, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess!

"/>
süti beállítások módosítása