d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Ezen a héten egy szivárvány színű bölcsődét hoztam nektek hétvégi házként.Kicsit a saját szívemet is fájdítom, hiszen nálunk nem hogy ilyen színes bölcsi nem épül, hanem semmilyen, így lehet az, hogy falunyi város létünkre már fogantatáskor be kellene íratni a gyerekeket, ha bölcsibe akarjuk járatni. Alibaba most potom 40. a listán jövőre lehet, hogy már bekerül. Ha nem, akkor ovival nyitunk.

Visszatérve az épületre: el tudnám képzelni, hogy Alibaba ilyen helyre járjon!
Az Alejandro Munoz Miranda által tervezett épület nyílászáróit szivárványszínűre üvegezték, így a beáramló fény az épületet is csodás színekkel festi át.  Maga az épület egyébként végletekig letisztult, a kubusos tömeget csak néhány kiugró és visszahúzott rész játéka töri meg. A hatalmas üvegfelületek és a színes fény azonban átlényegíti az egész épületet. A szintek játéka igazodik a funkcióhoz és a nap járásához.
A foglalkoztató szobákat egyik oldalról egy színpompás folyosó, másik oldalról  egy nyugodt belső udvar fogja közre. Utóbbira teljes felületen ablakok nyílnak, így a fény akadálytalanul juthat be. A nyári meleg ellen a széles elő tető árnyéka véd. Természetesen az udvarra nyíló ablakok színtelenek.
A helyiségek a mozgatható falak segítségével összenyithatók, így a tereket tényleg az aktuális igényekhez lehet igazítani, akár az összes csoportot közös térbe lehet engedni például egy ünnepség alkalmával.
Rossz idő esetére egy fedett játszóterületet is kialakítottak, ami egyik oldalán teljesen nyitott az udvarra, így a jó levegőt eső esetén is élvezhetik a gyerekek.

Forrás

"/>
süti beállítások módosítása