d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Készül a pinceszinti relax - dizsi - házimozi referenciánk lassan, de biztosan. A festésen már túl vagyunk, a műszaki kütyük beépítésre kerültek, a világítás nagy része is készen van. Még sok minden hiányzik, de például a  táncoló embereket ábrázoló graffiti tegnap elkészült, hála és köszönet érte Nikon Lacinak, aki meglehetősen profi ezen a területen. Az előző közös munkánk olyan szép lett, hogy rögtön be is került az Amiotthonunk szeptemberi számába. Nézzétek meg Laci blogjában: itt!

Ha még emlékeztek, ez volt a látványterv, amit Pepével készítettünk.

Laci fogta magát és projektorral felvetítette a falra a táncoló embereket, figyelve arra, hogy a lehető legjobban helyezkedjenek el az alakok a rendelkezésre álló felületen.

Ezután a rücskös, festett tapétán ácsceruzával körberajzolta az embereket.

Kontúrok közelről.

A festőtálkában ígéretesnek tűnő arany színt kis felületen kipróbáltuk a falon. A megrendelőnek tetszett, így nem kellett keverni, törni ezüsttel sem, egyből lehetett folytatni a munkát.

Laci aprócska hengerével nekiállt a nagyobb felületeket lehengerelni.

Ezzel a technikával egész gyorsan lehet haladni, de gyakorlott kéz kell a mutatványhoz, mert a festék bizony csöpögős tud lenni és a vonalból is igen könnyű hengerrel kimenni. Viszont: egyenletes lesz a felület festése!

Több irányból, több rétegben kellett felkenni a mintát, hogy a végén majd szép, egyenletes legyen a graffiti.

Majd jöhetett a finom munka a kis ecsetkével.

Ugye milyen szép?

Lassan elkészült a táncoló csapat. A talpuk alá a tervek alapján ezüst árnyékot "vetett" Laci.

Majd az egy-két helyen lecseppent arany festéket az eredeti kék festékkel lefedte. A tanulság: mindig legyen javító festék ilyen esetekben!

Mikor ezzel is kész voltunk, a megrendelő jelezte, hogy neki bizony még hiányzik némi szín és pár csillag, hogy teljes legyen az összhatás. Úgy döntöttünk, hogy lila és zöld színnel bolondítjuk meg a graffitit.

Ekkor Lacival felrajzoltuk a kisebb, nagyobb, egyenes és döntött csillagokat. A lilákat rajzoltuk nagyobbra, mert a zöld matt festékkel ellentétben a metál festéken szépen csillan majd a fény, jobb, ha abból van a több, nagyobb felület.

Készülnek a lila csillagok.

Az apróbb zöld csillagokhoz már inkább TESA-ból készített maszkot Laci, sniccerrel pedig kivágta a mintákat. Így ugyan tovább tart egy-egy minta felfestése, de a végeredmény szép lesz, ép szélű mintákkal.

Ezzel a technikával igen gyorsan lehet felkenni a színt a felületre.

A csillagok felfestése után egyszerűen le kell húzni a maszkoló szalagot. Jó minőségű, direkt erre a célra kifejlesztett ragasztónál nem fordulhat elő, hogy leszedi a festéket a falról a szalag.

A szalagok eltávolítása.

És végül a végeredmény. Illetve a majdnem végeredmény. Még pár dolog hiányzik (díszlámpa a falfülkébe, radiátortakaró perforált ezüst lemez...), talán az IKEA kanapé is kap majd egy jó kis kék huzatot, de egyszer kész lesz a relax-dizsi-házimozi szint.

Nem bírtam ki, hogy ne kapcsoljam be a diszkófényt! :-)

Szóval valahogy így kellene csinálni házilag a graffitit (a festékkel festettet, nem a festékszóró sprayset), de az sem baj, ha olyan spray- és ecsetvirtuóz profi csinálja, mint ebben az esetben Laci, hogy a végeredmény tényleg olyan legyen, mint amilyennek megálmodták.

"/>
süti beállítások módosítása