d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

E heti hétvégi házunk a Sun Valley Residence, az Allied Works Arhitecture többszörös díjnyertes munkája, mely egy lankás, ősgyeppel és vadvirágokkal borított völgyben épült, a Sawtooth hegység lábánál.

A környéken jellemzően amerikai stílusban épült villák és rezidenciák találhatók. A ház formáját éppen ezen házak közelsége és a távoli hegyek ereje inspirálta: a tervezők szándékai szerint különbözni akar a környezetétől, ugyanakkor közvetíteni is szeretne ebben a konfliktusban.

A magas hegyek között elterülő völgy extrém feltételeire válaszul a házat egy nyugodt szentélynek szánták, olyan helynek, ami összehoz. Sima betonfalak 4 egymásba kapaszkodó csoportja kúszik fel a Penny Hill lankáira, a falak a tájat invertálva váltakozó ritmusban megnyílva és bezárulva szövik át a rétet - feltárva a páratlan kilátást, ugyanakkor belső kerteket, teraszokat, udvarokat hozva létre. Az egyszerű tetőformák emelkednek és süllyednek a falak között, a tömeg váltakozásával hozva létre intim helyeket csakúgy, mint nagyvonalú tereket, melyek nyitottak a táj felé. A nyílások által keretezve, az udvarokon át, a falak között becsusszanva a táj szinte összeforr a házzal, ugyanakkor kizárja a környező szomszédság középszerűségét.

"/>
süti beállítások módosítása