d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Csupán egy év és nyolc hónap kellett hozzá, hogy ezt a "puha, meleg, bújós, lila" lakást bemutathassam fotókon is.
Az idézet a megrendelőnktől származik, aki szeretett volna elrugaszkodni az évek óta mindenhol tért hódító bézs-barna minimáltól és olyan terveket szeretett volna látni tőlünk, amilyenben még eddig párjával nem laktak.
A célunkat elértük, mert közel egy év itt lakás után is még mindig jóleső örömmel térnek haza az ő kis otthonukba.
Előzményekről olvashatsz itt, bőveben pedig AMiOtthonunk szeptemberi számában ír majd B.Tier Noémi Kerekes Kata gyönyörű képeivel tálalva.

A két szintes lakás felső szintje kb. 60 nm és itt található az egy légtérben elhelyezkedő nappali-konyha-étkező, illetve egy a nappaliból nyíló fürdőszoba.
A képen látható kanapét Pepével terveztük, ügyfelem ügyes kárpitosával pedig kiviteleztette.
A fotel ócskapiacról van, a dohányzóasztalt javaslatunkra nem kidobta, hanem átfújatta, illetve ez igaz a lábon álló kaspóra is. Jó pár tárgyat sikerült így átmenekíteni a régi designból pár flakon arany dísztárcsa spray segítségével.

Egy hangulatos pillanatkép az étkező sarkából a lila-arany nappaliról.

A nappali TV fala. Sajnos a TV ezüstre cserélésére nem tudtuk rávenni a ház urát, hiszen a készülék remekül működik.
Az általunk tervezett komód rengeteg holmit elnyel és kellemesen ellensúlyozza robosztusságával a nőiesebb tárgyakat, színeket, formákat.

A nappali bejárat felőli oldalán nincs klasszikus értelemben vett előszoba, így a szem akadálytalanul tud végigsiklani a térben. Az óriási szekrény szintén ellenpontozza a liliom mintás fali paneleket, ráadásul rengeteg mindent elfér benne, beleértve az ide érkezők kabátjait, cipőit is.
A bejárathoz közel található egyébként az étkező, közel a konyhához. Az étkező asztala is egy régi darab volt, de mindenképpen helyet kellett kapjon az új otthonban is. Ugyanez igaz az üveg konzolasztalkára is a liliomok előtt.
A szőnyeg egyébként két darabból van, de egy ügyes kárpitos csodákra képes!

Fotózás közben kis időre kisütött a nap, mely a spagetti függönyön keresztül csodásan megvilágította a közelben lévő tárgyakat, anyagokat.
A radiátorokat a tervezés során nem eldugtuk, hanem a fal színére fújva mintegy fali díszekként terveztük be őket.

A díszpárnák különböző árnyalatai és struktúrái színesítik a lila kanapét.

Az élénk arany tárgyakkal jött létre a kontraszt a lila, barna és óarany környezettel.

Az arany tárgyak teremtenek kapcsolatot az aranyfüsttel készített faliképpel.
A charlestonruha szerű különleges csillárok a legizgalmasabb részei a nappalinak, melyek egy kis régies ízt adnak az enteriőrnek, de mindenképpen modern felfogásban, hiszen műanyagból készültek.

A nappaliból nyíló fürdőszobába már csak a nappali bézs színe jutott, így a nem túl nagy tér sokkal világosabb, tisztább érzetet kelt, de mégis megvan a kapcsolat a közösségi terekkel. A gyöngyház színű rózsamintás díszcsempe teremt összeköttetést a lenti rész rózsa motívumaival.

A fürdőszobába tervezett óriási tükör szinte megkettőzi a teret. A fürdőszoba bútor lebegő szekrényei rengeteg holmit rejtenek, nem is beszélve a képen nem látható állószekrényről, melyben teljesen észrevétlenül a gépészet is helyet kapott.

Egy gyönyörű kompozíció a lakók régi és új tárgyaiból.

A bejárati részhez sikerült egy szép nagy méretű tükröt és egy óarany kaputelefont szerezni (sajnos csak fekete madzagosat találtunk). A tükör alatt a képen ugyan nem látszik, de három aprócska lámpa csillag alakban szórja fényét esténként.

A bejárati ajtó műbőr kárpitja szinte tökéletesen megegyezik a szekrény színével. Anyaga, virágmintája pedig teljesen egyedivé varázsolta a lakóparki tucatajtót, melynek keretét is a szekrény perlbeige színére festettük.

Közeli kép a liliomokról és az üveg konzolasztalról.

Még közelebbi kép egy különleges asztali  Swarovski táskatartóról.

Az étkezőből a konyhára és a lépcsőházra látni.

Az egyik legjobb ötletünk volt, hogy az egyébként aprócska konyha tárolási lehetőségét egy korlátfunkciót is betöltő íves szekrénnyel bővítsük.

A konyha szemből, melynek üvegmozaik csempéje a valóságban padlizsán lila.

A konyhaszekrény a valóságban bézs magasfényű festéssel rendelkezik.

A konyhaszekrény megemelt hátlapjának pereme megakadályozza, hogy minden a lépcsőre potyogjon.

A konyha a nappali TV falas végéből.

A konyha belső része.

Különleges Swarovski fogantyúk.

Egy rögtönzött kompozíció a lépcsőlejáró tetején. A napsugaras tükrös egyike Izraelből van, kettő itthonról, de reméljük számuk hamarosan nőni fog.

A lépcsőkorlátot egy Swarovski kristály díszíti...

...melybe sikerült hangulatvilágítást csempészni.

Ugyanez érvényes a lépcső éleire is.

A kb. 40 nm-es lenti rész foglalja magába a garázsból érkező előszobát, a lépcső alatti kamrát, a hálót, a járható gardróbot, a kis fürdőt - mosókonyhát és végül a vendégággyal ellátott masszázsszobát. Ugye milyen ügyesen beletettünk minden funkciót egy ekkora térbe, amit megrendeltek tőlünk?

A kamrát egyébként a bejárati ajtó melletti óriási tolóajtó rejti, mely a lépcső elé tolható, ha a kamrába igyekszik valaki.

A folyosó végén lévő falat egy graffitivel dobtuk fel.

A kárpitozott fogasfalon Swarovski akasztók vannak és ügyesen kevertük a régit az újjal.

A folyosó egyik oldalán található a háló a végében a járható gardróbbal. Az ide készült rózsás festmény színei ismétlődnek meg a szobában. A tökéletes harmónia és nyugalom érdekében itt monokróm színhatásra törekedtünk.

A gardrób is rejt magában különlegességeket.

Beleértve egy-két, az enteriőrhöz tökéletesen passzoló kiegészítőt.

Az intimitás megőrzése érdekében csak egy kis részletet fotóztam a lakók ruhatárából. A gardrób két oldala egyébként padlótól plafonig szekrényezett, a szemközti falra pedig akasztók vannak felszerelve a táskáknak.

A hálószobát a gardróbtól egy könyvespolc választja el.

Az ágy fölé kedves családi képekből készült képkompozíciót terveztem. A kereteket saját kis kezeimmel tettem tele, a paszpartukat vastag papír aranyra fújásával állítottam elő és a képek egy asztalos segítségével nyerték el végleges tartózkodási helyüket. Sajnos mivel az ablak a plafonig ér, nem tudtuk befüggönyözni, de így legalább egy kis férfias reluxa és a ház urának tiszteletére tervezett álmennyezet ellensúlyozhatja a sok bézs-arany-óarany holmit.

Közeli kép apró részletekről.

A konzolasztal, mely szintén dísztárcsafesték segítségével kerülhetett az új otthonba.

A díszes hokedli is lefújás után vált hasznos kis éjjeli szekrénnyé.

Végül egy részletfotó apró emlékekről.

A fotókat a lakás kifotózásán készítettem. Kedves barátnőm, B. Tier Noémi segített a stylistkodásban, a fotózás megszervezésében. A profi képanyagot ősszel láthatjátok majd viszont Noémi cikkével színessé téve az újságárusoknál. Természetesen amint megtudom, mikor és hol jelenik meg a cikk, azonnal jelezni fogom!

Noémi munka közben.

Ali baba munka közben.

"/>
süti beállítások módosítása