d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Hinnétek-e, hogy már több, mint 2 éve írom a blogot? Ez engem is meglepett. Olyannyira meglepett, hogy későn eszméltem, elfelejtettem megünnepelni szeptember 23-án a blog második szülinapját. Jó lett volna akkor egy visszaemlékezést csinálni, de úgy döntöttem, hogy egy Boldog Új Év is pont ugyan olyan alkalmas erre. Pár mondatban összefoglalnám, hogy mi minden történt velünk ez idő alatt, majd 12 képben bemutatom, hogy az elmúlt egy évben milyen saját készítésű munkákkal, saját eseményekkel, publikációkkal, referenciákkal örvendeztettünk meg Titeket, kedves Olvasóinkat.

Természetesen nem minden jeles esemény került fel a blogra, hiszen blogger barátaim a megmondhatói, hogy néha bizony több idő egy blogon megörökíteni valamit, mint amennyi ideig maga az esemény tartott. Ennek ellenére én éjszakákon át mégis újra és újra megpróbálkoztam vele, hogy elmeséljem Nektek, mivel is töltjük a szabad- és munkaidőnket. Nagyjából ugyanazzal. Tervezéssel, tanulással, dizájnolással, fotózgatással és mindezek megörökítésével. Na és persze a családdal, két kis gyerkőcünkkel: Alexszel és Ali babával. Időnként nekik is tervezünk valamit, vagy éppen velük együtt is tervezünk ezt-azt. Ennek következményeként Alex tegnap tervezett egy éttermet konyhával, asztallal, székkel, cégérrel, étlappal, ahogy illik. Ösztönösen rájött a 7 éves fejecskéjével, hogy globálisan érdemes tervezni. Formálódik a jövő design nemzedéke, nemde?

Visszatérve az eseményekre megemlíteném, hogy 2011 egy nagyon izgalmas és mozgalmas év volt nekünk.

A cég arcának választott a Trendlakás lakberendezési stúdió, ahol a honlapon külön fület kaptam (itt), szakértőjének pedig a Quattro mobili bútoráruház. Ennek folyományaként ez utóbbi cég 3 kisfilmet is forgatott velem (itt,itt,itt) és a közel fél évig tartó facebook kampányuk során több tucat bajba jutott otthonszépítő kérdezőnek sikerült választ adnunk a Quattro mobili facebook oldalán. Maga a munka olyan sok időt vett igénybe, hogy a mai napig csak egy választ sikerült postba szedni (itt), de ami késik, nem múlik. Aztán megjelentünk az építészfórumon (itt) és újságokban lakásainkkal, házainkkal (Családi Ház, Octogon, Amiotthonunk, TopLista Design 2011, de ezekről később bővebben), és készültek velünk interjúk is a Trendlakáson (itt) és a Koos Miklós blogon (itt). Az év végén pedig felkértek stylist munkákra az Otthonok és Kertek magazintól (a munkáim a február-márciusi számban jelennek meg); továbbá az origo-tól is megkértek, hogy írjak egy cikket Karácsony előtt az idei karácsonyi trendről (itt). Na és ki ne hagyjam, hogy a Roxy rádióban is szerepeltem egy öko műsor keretében (itt)!

Dolgoztunk is természetesen, bár sokszor nagyon nehéz volt a sok karitatív esemény, rendezvény, megjelenés és beszámoló írás közé beiktatni, de többnyire azért ez is összejött. Sajnos a munkák nagy részét nem sikerült publikálnom a blogon, de az újévi fogadalmaim között volt, hogy idén feltétlenül meg fog ez történni, utólag felteszem őket. Azért így is felkerült néhány lakás és ház belsőépítészete, címlap-, logó- és katalógustervezési munkánk és még több két kezünkkel (és mások kezeivel) kivitelezett újrahasznosító és lakberendező projektünk (ezekről később bővebben).

A sok munka mellett barátkozásra és együttműködésre is jutott idő sok másik bloggerrel. Egyik legkedvesebb "gyermekem", a dekooder is ennek a dolognak a gyümölcse. Pont egy éve történt, hogy 10 blogger leült és elhatározta, hogy itt az ideje, hogy együtt próbálja meg az ízlést formálni ebben a kis országban. Ennek köszönhetően olyan barátokra és érdekes, értékes emberi- és munkakapcsolatokra tettem szert, amik remélem még sokáig elkísérnek a munkám és életem során. Köszönet érte (ABC sorrendben, hogy ne legyen sértődés): B.Tier Noéminek (Kedvenc Otthon), Csorba Anitának (Inspirációk), Gerlai Tibinek és Gyarmati Lacinak (Manzárd café), Klein Kingának (Szoba kilátással), Kópis Benedeknek (ágy-asztal-tv), Néder Melindának (Térformáló magazin), Nikoletti Petrának (Térkultúra) és Zai Vikinek (dizain). Újabban pedig Kosztolányi Timi (Otthon és dekor), Szabó Franciska (Kertdesign) és Székely Judit (Country Komfort) is erősíti csapatunkat, hogy minél szebbek és jobbak lehessünk. El ne felejtsem megemlíteni, hogy több remek interjút is készítettem sok-sok idő alatt neves dizájnerekkel, építészekkel, feltalálókkal a dekooderre, melyeket blogom oldalsávjában is megtalálhattok.

Még egy újdonság történt idén. Néder Melindához régebbi kapcsolat fűz fiaink régóta tartó barátságának köszönhetően, ami még az óvoda mini csoportjában kezdődött úgy bő 4 évvel ezelőtt. Melinda nemrég új hobbit talált magának, ami pont megegyezik az én régi hivatásommal, ami nem más, mint a ruhák, azok szeretete, tervezése és készítése. Melinda egyszer csak úgy érezte, itt az idő, hogy egy új blog írásába kezdjen, ami kimondottan nőknek, feleségeknek, anyáknak szól. Van benne varrás, szabás, szépítészet, csináld magad okosságok és ezer más. Az InstantLife-hoz nem rég Bogiboszi, azaz Szántó Boglárka is csatlakozott legnagyobb örömünkre. Lassan körbeérnek a szálak és a dizájn bloggerek, mi?

Ki ne hagyjam a felsorolásból Zai Vikivel közös pályázatunkat, és még az Ybl-ön szövődött építészetre épülő barátságom nyomán született másik négy közös pályázatunkat Csontos Mónival, a mandaline tervezőjével. Ezekre az erőnkön felüli tervekre azért volt szükség, mert néha olyan jó olyasvalamit tervezni, ami valószínűleg soha nem fog megvalósulni, ezért bármit el lehet benne sütni. Így született egy szállodai falinstalláció Vikivel (itt), és egy lámpa (itt), egy szék (itt), egy irodaház arculat frissítés (itt), meg egy közösségi iroda (itt) Mónival közösen tervezve. A szálloda installáció, amit Vikivel készítettünk második lett, és a nyeremény utunkon legnagyobb meglepetésünkre Gerlai Tibi és Kópis Benedek is a buszban ült induláskor (a fél dekooder összejött teljesen véletlenül), akikkel remek napot töltöttünk együtt Bécsben az Europa Design-nak köszönhetően (beszámoló itt). Az iroda tervünk Mónival pedig különdíjas lett, egy része megvalósításra is kerül, ráadásul a facebook szavazást is mi nyertük, de egyébként a többi nem nyertes pályamunkánkat is erősen méltatták átfogóságuk, szakmaiságuk, kidolgozottságuk miatt.

Hoppá, majdnem elfelejtettem, hogy második lettem a Média Építészeti Díja versenyen, ahol a diplomamunkám került be a döntőbe és környezettudatossága és dizájnja miatt majdnem nyert is (itt).

Igyekeztem a havi bontásban bemutatásra kerülő összefoglalóba csak saját munkákat, megjelenéseket, eseményeket írni, hogy lássátok, itt bizony nem csak átvett cikkek vannak, hanem rengeteg saját fotó és saját munka is. Fogadjátok tehát szeretettel ezeket a számunkra oly kedves bejegyzéseket.

JANUÁR - Az év egy lakberendezési balesettel kezdődött, amelyet Ali baba követett el, de happy enddel végződött (itt); majd követte egy Roxy rádiós felkérés (itt); egy publikáció az Octogon építészeti folyóiratban (itt); kettő a családi házakban (itt,itt); és végül létrehoztuk tízen a dekoodert (itt)!

FEBRUÁR - Másodikok lettünk Zai Vikivel a Lánchíd-ON (itt); egy remek estét töltöttünk Giannival a Trendlakás lakberendezési stúdióban (Gianni még adós egy interjúval, idén be is hajtom, cikk itt); végül pedig kezdetét vette Quattro mobili szakértői munkánk, aminek során egyből a mély vízbe dobtak engem és 3 kisfilmet forgattak le velem (itt), majd hónapokig a facebook oldalukon szakértettünk (itt).

MÁRCIUS - Terveztem egy címlapot a Törökbálinti újságnak (itt) és részt vettem egy rendezvényen az Europa Designban, ahol elcsevegtünk Marco Maran világhírű dizájnerrel (itt), aki végtelenül kedves volt és egy interjút is adott a dekoodernek (itt).

ÁPRILIS - Végre sikerült publikálni Alex fiunk szobáját (itt), ami olyan jól sikerült, hogy már másnap felkeresett az Amiotthonunk magazin, hogy ők is publikálhassák. Meg is jelent szeptemberben Alex fiunk és egy kedves ügyfelünk lakása is, ami ráadásul a címlapra került (link szeptembernél). Felkerült a blogra Mónival közös lámpatervünk, amit olyan jó lenne, ha valaki esetleg legyártana, mert nagyon szép és sokoldalú design remek lett: dandelion - a fény virágnyelven (itt). Végül de nem utolsó sorban kabalapályázatot írtunk ki a dekooderen, amire jött is pályázat szép számmal (itt,itt). A nyertesről szóló cikk a dekooderen olvasható (itt).

MÁJUS - Újra szerepeltünk a Családi házban (itt), diplomamunkám legnagyobb örömömre egy nemzetközi építész konferencián került bemutatásra ökologikus gondolatvilága miatt (itt) és ugyanekkor az Építészfórumra is felkerült (itt); terveztünk egy relax-dizsi szintet, ami jó színes, ezért nagy kedvenc (itt), ültettünk egy fát piknik kíséretében a dekooderrel a Lavandart és a Nemsüti jóvoltából (itt) és végül nagy elismerésnek számított, hogy a hna design ház Magyarország épületeinek TOP 9-be válogattatott és megjelent a TopLista Design 2011-ben (itt)!

JÚNIUS - Nagy nehezen, de sikerült feltennem egy darab Quattro mobili tanácsadást (itt) és felkért az RS bútoráruház az általuk szervezett Országos gyermekrajz verseny szűrizésére, amely nem csak azért volt emlékezetes, mert Sarka Kata is zsűritag volt (itt).

JÚLIUS - Júliusban végre felkerült a blogra a kedvenc lila-arany-bézs glamour referenciánk, ami több másik megrendelést is hozott azóta (itt), például egy csodaszép esztétikai központ színtervezését (itt), melyet a napokban fotózunk be az Otthonok és kerteknek; végül pedig nyaraltunk egy jót, aminek élménybeszámolóját sok részben elolvashattátok számtalan gyönyörű textil, ruha, épület és mediterrán építészeti és természeti csoda kíséretében (itt,itt,itt,itt,itt,itt,itt). Ja és az oldal megkapta mai dizájnját (csak már ennyi minden nem fért a lapra), amit egy hekker megpróbált 2x is elrontani, de nem sikerült neki, bibibí (itt)!

AUGUSZTUS - Érdekes módon ebben a hónapban csak egy saját postra volt erő és idő. Ebben a bejegyzésben egy nagyon kedves ügyfelünk vaterán lőtt székeinek átalakulását mutattam be (itt).

SZEPTEMBER - hipp-hopp el is készült az esztétikai központ és be is tudtam fotókon mutatni (itt); csináltunk egy remek telenor pályázatot Mónival (itt); publikálták az Amiotthonunkban Alex szobáját, ahova a tökéletes kis cikket Kosztolányi Timi írta és a lila-arany-glamour lakást, amit B.Tier Noémivel közösen stylingoltunk és Noéminek köszönhető a ragyogó cikk (itt,itt); majd a relax-dizsi tervünk graffitijének elkészülését mutattam be (itt). Ezután volt egy szívemhez közel álló irodalmi emlékház tábla avatásáról szóló cikkünk. Dédapám, Szabó Pál népi író házán nagyszüleim tiszteletére avattak táblát Biharugrán (itt). Végül, de nem utolsó sorban az építész olvasóink legnagyobb örömére Pepe egy iskolai feladat keretében készített egy építészeti sorozatot (Őszi építészeti cuvee), amelyben az alapanyagok szempontjából mutatott be vályog, szalma, kő, fa, fém, üveg... házakat (itt,itt,itt,itt,itt,itt). Ebből a Wespi de Meuron kőház a tanára által kiválasztásra került, tanulmány készült belőle, ami épp tegnap jeles osztályzatot kapott (itt).

OKTÓBER - Az augusztusnál említett ügyfelek csodaszép hálószobáját sikerült lefotózni és publikálni, melyért ezer köszönet Anita kedvességének és jó ízlésének (itt); majd kirándulást tettünk Martonvásár parkjában és óvodamúzeumában, ahol a vadi új fényképezőmmel képeslap minőségű fotókat lőttem és ez azóta is minden nap csodálattal tölt el, főleg, ha kezembe veszem az új masinát (itt); bemutattam a 3 döntős dekooder kabalából kettőnek az elkészítését, ami később az InstanLife-ra is felkerült, hiszen ott jobban profilba vág (itt,itt); végül Pepe feltett egy gyönyörű épületet, ami kimaradt az Őszi építészeti cuvee-ből (itt).

NOVEMBER - Bemutattam, hogyan lehet életet lehelni egy kidobott art deco fotelbe (itt); logó- és katalógustervünket is sikerült megkapni a nyomdából, ennek örömére postoltuk (itt); azt is megmutattam, hogyan kell falmatricát feltenni (itt); részt vettünk a dekooderrel egy jótékonysági karácsonyfa díszítő projekten az új lányokkal kiegészült új dekooder csapatban (itt), a díszeim elkészítésének módját az InstantLife-on olvashatjátok (itt); végül Ali babánk gyönyörű tavaszi szobáját fotóztuk le Nektek, ami ha szerencsénk van, szintén bekerül az Amiotthonunk gyerekszoba rovatába (itt).

DECEMBER - Ugyanúgy, ahogy tavaly karácsonyra Alexnek készült el a kalóz szobája, úgy idén unokatesójának, Fédrának készült el egy lány kalóz szoba, amit remélem még ebben a hónapban le is tudunk fotózni Nektek, csak sajnos nagyon messze van az unokatesó szobácskája, ezért a blogon egyelőre csak a terveit tudtuk megmutatni (itt). Mónival közös különdíjas közösségi iroda tervünket is sikeresen publikáltam (itt); bemutattam egy szösszenetnyi cikkben egy varázslatos üvegcsempét arany fugával egy lakásban, amit eladásra terveztünk és azóta el is kelt szerencsére (itt); új helyre költöztettük és ráncfelvarrást hajtottunk végre a dekooderen; végezetül pedig ismét zsűri tag voltam az Országos gyermekrajz versenyen az RS jóvoltából, ami szintén egy csodálatos élmény volt és remekül megalapozta a karácsonyi hangulatunkat (itt).

Most már értem, miért vagyunk olyan fáradtak...

Az ünnepek alatt nem készült bejegyzés, igyekeztünk sok más dologban utolérni magunkat, viszont idén újult erővel vetjük bele magunkat a bejegyzések írásába, annak reményében, hogy élvezettel olvassátok majd a hna design bejegyzéseket és természetesen, ha időtök engedi, akkor a dekooder-re és az InstantLife-ra is bekukkantotok.

Ugye így lesz? :-)

Forrás: szinte 100%-ban a hna design

"/>
süti beállítások módosítása