d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Tegnap mutattam be annak a budapesti lakásnak a látványterveit (tervek itt), melynek felújítását személyesen fogom felügyelni augusztusban. Most a felújítás első napjának történéseiről hoztam képeket.
A lakás gyakorlatilag már üres, de pár beépített bútortól még meg kell szabadulni. A gázcsövek, a légkondicionálók és a nyílászárók maradnak meg mindössze, bár ez utóbbiakat leszerelés után savmart üvegekkel látjuk majd el a Tiffany üvegek helyett és a színüket is hozzáigazítjuk a bútorok színéhez.

1. Az első teendők egyike volt, hogy az előző lakók által húzódzkodásra felszerelt csövet érdeklődés hiányában leszereltük. Atom biztosan beágyazódott jelenlegi helyére, így nem volt elég a csavarokat kihajtani, kalapáccsal is neki kellett esni.

2. Majd akril munkapult mintákat válogattunk a konyhába a technikai kőből készülő piros mosogatóhoz és a laminált beton korpuszhoz. Homogén szürke színt kerestünk. Végül két színre redukáltuk a lehetséges jelölteket. Valószínűleg az antracit csillámos lesz a befutó. Sajnos technikai kő nem volt homogén szürkében, emiatt döntöttünk a jóval lágyabb akril mellett.

3. Leszereltük az összes világító testet és szerelvényt. Ezeket biztonságba helyezzük a felújítás végéig, hiszen ezek fognak legutoljára visszakerülni végleges helyükre, vagy valaki más otthonába.

4. A villanyszekrény bővítésen és korszerűsítésen esett át.

5. Végül összefirkáltuk az összes falat. Bejelöltük az új kiállásokat, illetve a helyén maradókat is megjelöltük. Jeleztük mely konnektorok, kapcsolók, kiállások vándorolnak el helyükről és hova, illetve hogy mi honnan fog kapcsolódni ezentúl. Egy két boltívet is kiverünk majd. A kötődobozokat szépen eltakarjuk majd üvegfátyollal és festéssel. A jó öreg fűrészporos tapéta lekerül a falról és a tipliket is mind száműzzük majd a falakból. Az utolsó képen látható kaputelefon pedig szintén megérett a cserére. Muzeális darab. :-)

Ha tetszett a bejegyzés, kísérjétek figyelemmel a lakásfelújítást egész augusztusban!

A bevezető részt itt olvashatjátok:

Egy budapesti lakás újragondolása

A többi nap eseményét pedig itt:

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

"/>
süti beállítások módosítása