d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Ma is nagy volt a nyüzsgés az építkezésen (a terveket itt láthatod). Nagyjából 5 percenként rángatott oda egy-egy szaki egy-egy kérdéses területhez. De végre építünk is nem csak bontunk. Nézzétek csak!

1. A Stukátor Bt. szépen elkészítette a gipszkarton burkolatot még tegnap délután, amivel ma reggel szembesültem. Majd ragasztót kevertek, és elkezdték a "puha-pihe" falpaneleket felragasztani a gipszkartonra. A paneleket kissé megemeltük, hogy alulra egy csík élére állított karton csíkot ragasszunk majd a panelek síkjában, aminek neki mehet majd a szegőléc. Így felmosáskor nem lesz koszos a szép gombos falpanel. A találkozásokat síkba csiszolták, majd kiglettelték. A lebontott fal fa szerkezetét pedig hazaviszik, hogy jól befűtsenek majd vele a műhelyben, ha jönnek a hideg idők.

2. Asztalosunk a Bauwood Kft.-től pillanatok alatt lerántotta az összes ajtót, amiket elvisz, hogy a színüket a bútorok tölgy színéhez igazítsa, miután lecsiszolta a lakkot róluk. A kereteket a helyszínen fogja csiszolni és pácolni.

3. Villanyosaink elkezdték a falak vésését végre, mindenki legnagyobb örömére. Új helyükre vándorolnak majd a dugaljak, kapcsolók. Továbbá berajzoltuk együtt az összes fényforrás helyét, kiállását a falon lézer vagy centi segítségével. A nappali mennyezetén 4. nekifutásra éreztem úgy, hogy megtaláltuk az ideális helyet, ami alá bekerül majd a dohányzóasztal. Mivel a kanapé nincs meg egyedül (később lesz csak), ezért elég nehéz kiszámolni, hogy hova kerül majd az a dohányzóasztal, ami a még nem létező kanapéhoz igazodik. Reméljük sikerül majd a gombhoz a kabátot megtalálni!

4. Burkolóink pedig tiszta erőből leverték a lábazatot a lakásban, majd építettek egy pengefalat az új előszoba falhoz, egy másikat a fürdőben a cirkó takarására, majd végül egy harmadikat a wc-ben hátfalnak. Megpróbáltuk a boltíveket is száműzni a lakásból, de nem eszik olyan forrón a kását. Kiderült, hogy tömény beton. Holnap célszerszámmal érkeznek burkolóink és reméljük sikerrel járunk. A boltíveknek menniük kell, nincs mese!

5. Mikor mindez megvolt, a tulajdonos hölggyel elmentünk ismét munkapultot nézni és találtunk is raktáron egy csodaszép antracit, ezüst csillámos akrilt, amit a műhelyből kicígöltek a kedvünkért, sőt, még hirtelen políroztak is rajta egyet. Nagyon meggyőző volt az első ujjlenyomatig. Most alszunk rá egyet, hogy kiderüljön, a design a fontosabb, vagy a könnyebb tisztán tarthatóság...

Ha tetszett a bejegyzés, holnap is tarts velem!

A bevezető részt itt olvashatod:

Egy budapesti lakás újragondolása

A többi nap eseményeit pedig itt:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 2.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

"/>
süti beállítások módosítása