d e ! s i g n

hnadesignstudio's professional blog

works

Folytatódtak a munkálatok a tervek szerint (tervek itt). Ma egyszerre 4 szakma is jelent volt az átépítésnél. Kezdem is gyorsan a mesémet:

1. Üvegeseink a DUALGLASS-tól az értékmentés jegyében kiszedték a nyílászárókból a tiffany üvegeket, amelyeket gyorsan biztonságba is helyeztünk OSB lapok és hullámkartonok között.

2. Asztalosaink igen gyorsan szétkapták a konyhát, amit elszállítottak raktárukba, míg megrendelőink meg nem találják új tulajdonosait. A mosókonyha-gardróbszoba bútorait olyan gyorsan szétszerelték, hogy le sem tudtam fotózni.

3. Gépészeink kibontották a wc hátfalát, eltüntették a wc-t, a csempét és helyet csináltak a Geberit tartálynak. A csövek úgy össze voltak gyógyulva, hogy hővel kellett rásegíteni szétszedésükre. Az eredeti wc hátfal mögött iszonyú "kincsekre" bukkantunk. Jó pár vagdalt húsos konzerv, sörös és 2 dekás üveg kifigyelt onnan...

4. Gépészeinkkel egy "tündéri" belakott szellőzőre bukkantunk a lebontott konyhaszekrény mögött.

5. Gépészeinkkel hozzáiláttunk a fürdő teljes szétbombázásához is. Szerintem megrendelőink örültek, hogy ezt nem kellett lássák. Hangos is volt a mutatvány nagyon és igen csúnya látvány. A csempe leverése azért volt különösen hangos, mert a vésőgép után a nagy darabokban leváló csempéket kalapáccsal még kisebbre kellett törni, hogy egyszerre többet lehessen levinni a konténerhez belőle, így kevesebb helyet foglaltak (viszont nehezebbek volta a vödrök). Új helyükre kerültek a gépészeti kiállások is és bekerült a kád (fotók holnap).

6. Gépészeink a konyha csempéjét is ledózerolták.

7. Végül gipszbeton lépcsőseink a Gáspár lépcsőtől fogták a jelenlegi klasszikus lépcsőt és sitty-sutty szétszedték. Majd kisvártatva, némi rajzolgatás után szétfúrták a falat a lépcső bevasalásához, leszabták a lépcső elemeit a négyzet alaprajzú gipszbeton gerendákból. Külön felhívnám a figyelmet a kukás szeletelős megoldásra! A lépcső készítése gyors volt és látványos. Alátámasztásra azért volt szükség, hogy holnap már használhassuk az emeleti mosdót (mivel lent most egy darabig nem lesz), de ez a zsaluzat hamarosan kikerül a lépcső alól. Bekerültek a menetes szárak is a lépcsőbe, amelyek a lépcsőház üvegfalát fogják a lépcsőhöz rögzíteni.

8. Végül a kukában landolt minden, amit nem tudunk újrahasznosítani.

Ha tetszett a bejegyzés, kísérjétek figyelemmel a lakásfelújítást egész augusztusban!

A bevezető részt itt olvashatjátok:

Egy budapesti lakás újragondolása

A munkálatok lépéseit pedig itt nézhetitek meg:

Egy lakás új ruhája 1.

Egy lakás új ruhája 3.

Egy lakás új ruhája 4.

Egy lakás új ruhája 5.

Egy lakás új ruhája 6.

Egy lakás új ruhája 7.

Egy lakás új ruhája 8.

Egy lakás új ruhája 9.

Egy lakás új ruhája 10.

Egy lakás új ruhája 11.

Egy lakás új ruhája 12.

Egy lakás új ruhája 13.

Egy lakás új ruhája 14.

Egy lakás új ruhája 15.

Egy lakás új ruhája 16.

Egy lakás új ruhája 17.

"/>
süti beállítások módosítása